Kaspersky stelt bedrijven gratis anti-ransomwaretool beschikbaar

8

 

Kaspersky Lab heeft de Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business gelanceerd, een gratis softwaretool die zakelijke gebruikers aanvullende bescherming tegen ransomware biedt. Om de gedragspatronen van ransomware in kaart te brengen en endpoints onder Windows te beschermen, maakt Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business gebruik van twee baanbrekende technologieën: Kaspersky Security Network en System Watcher. De unieke functies van System Watcher maken het onder andere mogelijk om schadelijke wijzigingen te blokkeren en terug te draaien.

Kwaadaardige programma’s als ransomware, die computers binnendringen om belangrijke zakelijke gegevens te versleutelen, zijn vooral voor kleine ondernemingen een groot probleem. Volgens de enquête IT Security Risks 2016 van Kaspersky Lab is bijna 42 procent van de kleine en middelgrote bedrijven wereldwijd de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van ransomware. Van deze ondernemingen heeft 34 procent het losgeld betaald, terwijl één op de vijf bedrijven niet in staat is gebleken de gegijzelde gegevens te herstellen, zelfs nadat aan de eisen van de cybercriminelen was voldaan. Het onderzoek van Kaspersky Lab, op basis van de Security Network (KSN)-statistieken van Kaspersky, laat verder een enorme stijging zien in het aantal ransomware-aanvallen op bedrijven: van 27.000 in 2014-2015 naar bijna zes keer zoveel – 158.600 – in 2015-2016.

Terwijl bedrijven worden aangemoedigd om extra beveiligingstechnologieën en andere maatregelen voor efficiënte bescherming in te zetten, biedt Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business aanvullende beveiliging voor bedrijven die niet over de geavanceerde beveiligingsoplossingen van Kaspersky Lab beschikken.

Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business is een snelle en lichte oplossing die in staat is om het grootste en duurste probleem voor kleine en middelgrote ondernemingen het hoofd te bieden: ransomware, en dan vooral cryptomalware, de gevaarlijkste vorm. Cryptomalware leidt tot onherstelbare versleuteling van waardevolle zakelijke documenten en dwingt bedrijven losgeld te betalen om de gegijzelde gegevens terug te krijgen. Om dit probleem aan te pakken en Windows-gebaseerde endpoints te beschermen, combineert de softwaretool twee kerntechnologieën: Kaspersky Security Network en System Watcher. Alle gebeurtenissen worden geregistreerd en geanalyseerd, en als er aanwijzingen zijn dat een programma kwaadaardige activiteiten uitvoert, kunnen deze acties worden geblokkeerd en teruggedraaid om verdere besmetting te voorkomen.

Konstantin Voronkov, hoofd Endpoint Product Management bij Kaspersky Lab: “Onze experts houden het groeiende probleem van cryptomalware scherp in de gaten en hebben deze eenvoudige gratis tool ontwikkeld om bij te dragen aan de strijd tegen ransomware. Kleine en middelgrote bedrijven beschikken meestal niet over de diepgaande expertise die nodig is om de tientallen securitytools op de markt te evalueren en vergelijken. Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business is compatibel met alle gangbare beveiligingsoplossingen en is daarmee een extra wapen tegen ransomware. We hebben besloten om het kosteloos te distribueren om bedrijven in de gelegenheid te stellen kennis te maken met de krachtige technologieën van Kaspersky Lab.”

De gratis Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business is compatibel met alle op pc’s geïnstalleerde beveiligingsoplossingen en kan dienen als ‘second opinion’ voor de meest geavanceerde crypto-ransomware-bescherming.

Download de Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business via https://go.kaspersky.com/Anti-ransomware-tool.html.