Palo Alto Networks verbetert endpoint security met updates voor Traps

paloalto-side-min-300x300

Next-generation securityspecialist Palo Alto Networks komt met nieuwe functionaliteiten voor Traps endpoint protection. Deze update bevat onder andere aanzienlijke machine learning-functies die realtime-preventie van onbekende malware mogelijk maken. Deze updates vergroten de malware- en exploit preventiemogelijkheden van Traps en verminderen de behoefte aan traditionele antivirusproducten voor het beschermen van endpoints als laptops, servers en VDI-oplossingen.

Veel organisaties hebben op hun endpointsystemen diverse beveiligingsproducten en softwareprogramma’s geïnstalleerd, waaronder één of meerdere traditionele antivirusproducten. Desondanks blijven cyberinbreuken toenemen en worden cybercriminelen steeds geraffineerder. Traditionele antivirusproducten kunnen dit vaak niet bijbenen en slagen er steevast niet in om deze aanvallen op endpoints te voorkomen.

Traps is een alternatief voor gedateerde endpoint antivirusproducten. Het combineert op een unieke wijze de meest effectieve, doelgerichte malware- en exploit detectiemethoden en voorkomt zo bekende en onbekende dreigingen voordat ze een endpoint in gevaar kunnen brengen. Doordat Traps zich richt op het detecteren en blokkeren van deze aanvallen bij de kern, kan het deze geraffineerde, gerichte en nog niet eerder geziene aanvallen voorkomen.

Traps is onderdeel van het Palo Alto Networks Next-Generation Security Platform, een standaard geïntegreerd en geautomatiseerd platform dat een veilige werking van applicaties mogelijk maakt en cyberinbreuken voorkomt. Dat betekent dat Traps kennis over dreigingen kan uitwisselen met WildFire™, de cloud-based malware-analyse-omgeving van Palo Alto Networks. WildFire krijgt deze kennis over dreigingen binnen vanuit alle componenten van het securityplatform. Traps gebruikt deze informatie vervolgens om dreigingen op het endpoint te blokkeren, ongeacht de plek waar ze vandaan komen.

De nieuwe functie die vandaag is aangekondigd beschikt ook over statische analyse via machine learning en `trusted publisher´ mogelijkheden. Daarmee kan Traps malware die nog nooit eerder is gezien detecteren en onmiddellijk tegenhouden.

De nieuwste versie van Traps, versie 3.4, zal vanaf eind augustus beschikbaar zijn via het Palo Alto Networks Support Portal en zal beschikken over de volgende updates:

  • Statische analyse via machine learning – Deze functie analyseert honderden eigenschappen van een bestand om te bepalen of het malware is. Door kennis over dreigingen vanuit het Palo Alto Networks WildFire-abonnement te gebruiken kan een machine zowel bekende als onbekende malware herkennen met een ongeëvenaarde effectiviteit en precisie. Dankzij deze nieuwe functionaliteit kan Traps snel bepalen of een bestand uitgevoerd mag worden, nog voordat het oordeel van WildFire binnen is.
  • Trusted publisher-identificatie – Met deze functie kunnen organisaties nieuwe uitvoerbare bestanden van betrouwbare softwareontwikkelaars automatisch en onmiddellijk herkennen. Deze uitvoerbare bestanden mogen vervolgens uitgevoerd worden. Zo zijn er minder onnodige analyses nodig en kunnen gebruikers deze bestanden uitvoeren zonder vertragingen of andere nadelige gevolgen.
  • Kwaadaardige uitvoerbare bestanden gaan in quarantaine – Bestanden worden meteen verwijderd en alle verdere doorgifte- of uitvoerpogingen van de bestanden worden voorkomen.
  • Grayware-classificatie –  Bedrijven kunnen met deze functie niet-kwaadaardige, maar desondanks ongewenste software aanwijzen en voorkomen dat deze in hun omgeving wordt uitgevoerd.

Meer informatie: www.paloaltonetworks.com