Check Point introduceert eerste realtime zero-day-bescherming voor webbrowsers

Check Point

Check Point Software Technologies introduceert SandBlast Agent for Browsers met zero phishing-technologie om de exponentiële groei in webgebaseerde malware-, phishing- en social engineering-aanvallen tegen te gaan. SandBlast Agent for Browsers is de nieuwste toevoeging aan het bestaande portfolio SandBlast-oplossingen van Check Point, dat door NSS Labs voor het tweede jaar op rij een ‘recommended’-rating heeft gekregen. De webbrowser-oplossing beschermt gebruikers tegen cyberaanvallen dankzij de integratie van belangrijke componenten van het security-model in een browser. Dit biedt hen realtime bescherming, terwijl minder systeem-resources nodig zijn voor de bescherming tegen geavanceerde aanvallen.

Bestanden die van het internet worden gedownload zijn potentiële dragers van malware. Onderzoek wijst uit dat deze dreiging alleen maar groter wordt. Het aantal webgebaseerde malware- en social engineering-aanvallen die specifiek op bedrijven zijn gericht, neemt toe en deze worden steeds geavanceerder. Cybercriminelen maken gebruik van de laatste technologie en technieken om hun slachtoffers over te halen onbewust malware te installeren. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 63 procent van de datalekken plaatsvindt naar aanleiding van enige vorm van diefstal van inloggegevens (bijvoorbeeld dankzij een zwak wachtwoord, gebruik van een default wachtwoord of diefstal). Dit laat de noodzaak zien gebruikers te beschermen tegen alle webgebaseerde aanvallen om de beveiliging van het bedrijf op peil te houden.

Bedrijven zijn op zoek naar maximale bescherming voor hun endpoints, terwijl ze de kosten voor het installeren, draaien en beheren van meerdere endpoint-producten op elk systeem willen reduceren. SandBlast Agent for Browsers is een oplossing voor deze uitdagingen en omvat de volgende functionaliteit:

  • Proactieve, realtime beveiliging tegen geavanceerde malware. Biedt veilige gereconstrueerde content binnen enkele seconden
  • Dynamische analyses waarmee onbekende en zero-day-aanvallen worden geblokkeerd op basis van gebruikers-credentials
  • Eenvoudig te installeren browser plug-in voor Internet Explorer en Chrome die binnen enkele minuten geïnstalleerd is en met minimale overhead draait
  • Hoogste catch rate in de industrie dankzij het gebruik van geavanceerde sandbox-technologie en gepatenteerde CPU-level-detectie

Meer informatie: www.checkpoint.com