Kaspersky Lab en SynerScope bundelen krachten om cyberdreigingen te bestrijden via big data-analyses

Kaspersky Lab, ‘s werelds grootste particuliere bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging, en big data-analyses innovator SynerScope hebben een samenwerkingsverband aangekondigd dat is aangegaan om de toekomst van cyberbeveiliging, rechtshandhaving en inlichtingendiensten vorm te geven.

De twee bedrijven gaan samenwerken om een ​​uniek en innovatief aanbod te creëren in de strijd tegen fraude en op financiën gerichte cybercriminaliteit. Hierbij combineren ze Kaspersky Labs krachtige fraudepreventie-oplossingen met SynerScope’s ultrasnelle big data-analysetechnologieën.

Jan-Kees Buenen, CEO van SynerScope, zegt dat het samenwerkingsverband banken, financiële bedrijven, overheden en wetshandhavingsinstanties oplossingen zal bieden op het gebied van cyberbeveiliging, crisisresponse en anti-fraude technologieën, op een niet eerder beschikbare snelheid en schaal. “Samen bieden Kaspersky Lab en SynerScope een unieke, deelbare interface over cyberdata, met een enorm potentieel”, aldus Buenen.

Beunen vervolgt: “Met onze technologie kunnen we gestructureerde en ongestructureerde gegevens uit malware, phishing, spam, sms, sociale media en digitale beelden halen en een duidelijker beeld schetsen van de cyberdreigingen waarmee organisaties geconfronteerd worden. Dit wordt bereikt door de data door ultrasnelle apparaten met Dell-, IBM- en Nvidia-componenten te halen, waardoor de hoeveelheid gegevens, dat we in beeld kunnen brengen, aanzienlijk wordt vergroot. Tegelijkertijd stelt dit beveiligingsdeskundigen in staat om de data beter te begrijpen en betere beslissingen te nemen over hoe aanstaande aanvallen te dwarsbomen. De toekomst van het begrijpen van malware, dreigingen, inbreuken en onregelmatig gedrag ligt in datawetenschapstechnologieën, ultrasnelle voorspellende analyses en machinaal leren. Samen met Kaspersky Lab kunnen we cyberbeveiliging naar een hoger niveau tillen.”

Alex Moiseev, Managing Director van Kaspersky Lab Europa ziet veel potentieel in het samenwerkingsverband van zijn bedrijf met SynerScope. “Om te beginnen zien we een onmiddellijke mogelijkheid om onze technologieën te combineren en een echt waardevol aanbod te creëren dat kan helpen in de strijd tegen fraude en cybercriminaliteit. We zien echter ook kansen voor de toekomst om samen baanbrekende en nooit eerder geziene oplossingen te creëren om de cyberbeveiligingsdefensie op te hogen en de financiële sector veilig te houden”, zegt Moiseev.

“Het is slechts het begin van onze relatie met SynerScope, maar we zien nu al het pad dat we met ze willen afleggen. Ik ben ervan overtuigd dat dit, dankzij onze gebundelde krachten, informatie en onderzoekscapaciteiten, een weg is die ons de komende jaren naar spannende ontwikkelingen zal leiden”, sluit Moiseev af.

Over SynerScope 

SynerScope, het volgende-generatie platform dat analyse-oplossingen biedt om kritische inzichten te helpen halen uit enorme hoeveelheden gegevens, waaronder ‘dark data’, en dit om te zetten in bruikbare informatie en inzichten. SynerScope combineert wetenschappelijke visualisatietechnologieën (MRI-scanner), ultrasnelle voorspellende analyses en machinaal leren, bovenop haar eigen enterprise data navigatie-, -zoek en -linkmogelijkheden.

De aldus gestapelde technologie biedt ondernemingen detectie van onregelmatig gedrag en anomalieën in complexe data op hoge snelheid. SynerScope is actief in de volgende sectoren: banken, verzekeringen, kritieke infrastructuur en nu ook cyberbeveiliging. Lees meer op www.synerscope.com.

SynerScope heeft strategische samenwerkingsverbanden met Dell, SAP, Hortonworks en Nvidia.

Over Kaspersky Lab 

Kaspersky Lab is een wereldwijd opererend, in 1997 opgericht cybersecuritybedrijf. Kaspersky Labs diepgaande expertise op het gebied van inlichtingen en beveiliging wordt wereldwijd voortdurend omgezet in beveiligingsoplossingen en -diensten ter bescherming van bedrijven, kritieke infrastructuur, overheden en consumenten. Het uitgebreide beveiligingsportfolio van het bedrijf omvat toonaangevende endpoint-bescherming en gespecialiseerde beveiligingsoplossingen en diensten voor de bestrijding van geavanceerde en zich continu ontwikkelende digitale dreigingen. Technologieën van Kaspersky Lab bieden bescherming aan ruim 400 miljoen gebruikers en helpen 270.000 zakelijke klanten om hun meest waardevolle bezit te beschermen. Meer informatie op www.kaspersky.com.