G DATA lanceert security app voor iOS tijdens MWC in Barcelona

Tijdens het later deze maand in Barcelona gebouden Mobile World Congress toont IT security-leverancier G DATA Mobile Internet Security, een slimme beveiligingsoplossing voor iPhones en iPads. De oplossing biedt betrouwbare beveiliging tegen phishing en kwaadaardige websites. Hierdoor blijven de gegevens van de gebruiker veilig voor cybercriminelen.

De geïntegreerde browser in G DATA Mobile Internet Security geeft iOS-gebruikers de mogelijkheid om veilig en zonder zorgen te surfen op internet. De connectie met de Cloud zorgt ervoor dat gebruikers altijd profiteren van de meest actuele stand van de beveiliging.

Diefstalbescherming is een andere optie van de G DATA-app, die zowel bij diefstal als bij verlies nuttig is. Met enkele kliks in het G DATA Action Center kunnen gebruikers de locatie van hun apparaat achterhalen. Een alarm helpt om een verloren apparaat terug te vinden, ook als het apparaat op ‘stil’ staat. Als het apparaat in verkeerde handen valt, krijgt de gebruiker een melding wanneer de SIM-kaart wordt verwisseld.

De belangrijkste functionaliteiten zijn:
– Bescherming tegen phishing en gevaarlijke websites met behulp van op Cloud-gebaseerde detectie
– Controle voor manipulatie door middel van jailbreaking-detectie
– Notificatie als de SIM-kaart wordt verwisseld
– Bescherming van verloren of gestolen apparaten
– Moderne en intuïtieve gebruikersinterface

G DATA Mobile Internet Security voor iOS zal in de eerste helft van 2016 beschikbaar komen in de Apple App Store. De basisbescherming is gratis. De aanvullende services kunnen op ieder gewenst moment in de app worden aangekocht. De volledige versie kan ook 30 dagen gratis worden getest.

G DATA is te vinden in hal 6 op stand 6B40 tijdens Mobile World Congress 2016 in Barcelona van 22 tot 25 februari aanstaande.