Xopero nieuwe deelnemer in de ESET Technology Alliance

Xopero, de grootste Europese leverancier van data backup-oplossingen, sluit zich aan bij de ESET Technology Alliance, het platform dat zich richt op de combinatie van complementaire IT-beveiligingsoplossingen. Het partnerschap met Xopero geeft bestaande klanten van ESET, wereldwijde speler in IT-beveiliging, de mogelijkheid om Xopero backup- en disaster recovery toe te voegen aan hun beveiligingsstrategie. Deze oplossing gaat ongeplande downtime tegen en bespaart gebruikers kosten die met het tijdelijk offline zijn gepaard gaan.

“De gemiddelde kosten van ongeplande downtime liepen in 2016 op tot 8.850 dollar per minuut, zo laat onderzoek van het Ponemon Institute zien. We willen bedrijven helpen door het maken van backups te vereenvoudigen en bedrijven sneller online te krijgen na een incident. Om de meerlaagse beveiliging van onze gebruikers te handhaven, was het voor ESET dan ook prioriteit om een samenwerking aan te gaan met een cloud backup- en herstelleverancier. Xopero is een gedegen backup-oplossing”, aldus Dave Maasland, managing director van ESET Nederland.

ESET Technology Alliance biedt zowel Xopero’s on-premise als cloud-oplossingen aan, evenals de serviceprovideroplossingen. De Xopero backup- en disaster recovery software biedt gegevensbescherming en migratieoplossingen voor fysieke, virtuele en hybride Windows- en Linuxomgevingen. Dit brede aanbod zorgt voor continuïteit van de bedrijfsvoering, ongeacht onderbrekingen in de IT-omgeving. Daarbij verbetert de beveiliging en stabiliteit voor systemen en data en verminderen de downtime en daarmee gepaard gaande kosten.

“Niet alleen enterprise klanten, maar ook steeds meer MKB-ers hebben te maken met het verlies van gegevens en inkomsten bij downtime. Ook is er een risico op reputatieschade. Daarom is het van essentieel belang dat bedrijven een back-up en hersteloplossing hebben als onderdeel van hun beveiligingsstrategie”, aldus Robert Zentkowski, sales director bij Xopero. “De samenwerking met ESET’s Technology Alliance is gestoeld op onze gedeelde missie om continuïteit te waarborgen via een meerlaagse benadering van zowel beveiliging als data back-up.”

Meer informatie over de ESET Technology Alliance is hier te vinden.