‘Groeien in markt voor surveillance-klasse opslag’

Barber Brinkman, senior salesmanager Surveillance Europe bij WD

Het toenemend aantal HD-netwerkcamera’s stimuleert de vraag naar surveillance-klasse opslag. “Ontwikkelingen in geavanceerde imaging-technologie vergroten de waarde van videobewaking voor veel toepassingen. En deze toepassingen hebben allemaal opslagbehoefte”, stelt Barber Brinkman van opslagfabrikant Western Digital.

Western Digital, een fabrikant van dataopslagsystemen, heeft de WD Purple 10 TB HDD gelanceerd als nieuwste toevoeging aan het assortiment hoge capaciteit hard drives voor surveillance-toepassingen. Volgens het IHS Video Surveillance Report uit december 2016 stimuleert de verwachte groei van 4K-geschikte en hoge resolutie netwerkcamera’s de vraag naar surveillance-klasse opslag voor systemen die deze technologieën ondersteunen. “Die markt groeit naar verwachting met 15 tot 18 procent op jaarbasis, maar onze ambitie is om 12 tot 15 procent groei op kwartaalbasis te realiseren”, zegt Barber Brinkman die senior salesmanager verantwoordelijk is voor Benelux Channel & Surveillance West-Europa WD. “Gebruikers van professionele netwerk videorecorders (NVR’s, red.) slaan steeds meer high-res beeld op als backup en willen die ook 30 dagen kunnen bewaren alvorens ze te overschrijven. Daardoor neemt de opslagbehoefte per systeem toe en gaan er twee in plaats van een, of drie in plaats van twee schijven in een surveillance NVR.”

Klaar voor de toekomst

surveillance-klasseMet de toegenomen capaciteit en bewezen geavanceerde technologie is de WD Purple 10 TB HDD geoptimaliseerd voor 24×7 videobewakingssystemen en tot 64 HD-camera’s in zowel kleinere als grotere zakelijke security-omgevingen. “Geavanceerde imaging-technologie ontwikkelingen vergroten de waarde van videobewaking voor toepassingen binnen detailhandel en de openbare veiligheidsmonitoring tot Smart-stedelijke infrastructuur die allemaal nieuwe opslagbehoeften vragen”, vervolgt Brinkman. “Onze nieuwe 10 TB schijf biedt de hoge prestaties, betrouwbaarheids- en duurzaamheidskwaliteiten van onze WD Purple-familie, met een maximale capaciteit om Value Added Resellers, integrators en consumenten 4K-ready oplossingen te bieden voor de bestaande en next generation surveillancesystemen.”

Eigenschappen

De nieuwe 10 TB Purple harde schijven zijn geoptimaliseerd om always-on DVR- en NVR-opnameomgevingen te ondersteunen, hebben een laag stroomverbruik en zijn uitgerust met exclusieve technologieën van de fabrikant en beschikken over geavanceerde prestatieopties, waaronder AllFrame 4K Technology. “4K-videobewakingscamera’s hebben momenteel met zo’n 2 procent nog maar een bescheiden marktaandeel in de markt voor netwerkbeveiligingcamera’s, maar dat groeit de komende jaren naar verwachting door naar bijna 30 procent in 2020”, aldus Brinkman. “AllFrame 4K-technologie verbetert ATA streaming support om videobeeldverlies te verminderen met de gepatenteerde cache policy management technologie voor het verbeteren van de algehele gegevensstroom en het afspelen. De WD Purple 10 TB HDD’s beschikken over exclusieve firmwareverbeteringen die beschermen tegen video pixilatie en onderbrekingen.”

‘WD werkt met partners in de bewakingsindustrie aan standaarden’

De door WD ontwikkelde en gepatenteerde Helioseal Technology is eveneens de WD Purple 10 TB HDD schijven te vinden. “Die gebruiken alweer de derde generatie Helioseal die meer opslagcapaciteit en lager stroomverbruik mogelijk maakt“, licht Brinkman toe. “Deze technologie is nu ruim drie jaar beschikbaar en heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen op meer dan 12 miljoen harde schijven sinds december 2016.” De nieuwe 10 TB harde schijven zijn bij uitstek geschikt voor schaalbare surveillancesystemen. Ze zijn ontworpen voor 24×7 continugebruik met ondersteuning voor multi-bay systemen met een workload of ‘disk-belasting’ van 180 TB per jaar en bestaan uit aanslagbestendige componenten. Ze zijn daarom geschikt voor gebruik in veeleisende high-performance, HD klein- of grootschalige bewakingssystemen.

Ontworpen voor compatibiliteit

“Onze nieuwe WD Purple harde schijven zijn ontworpen voor eenvoudige integratie in nieuwe of bestaande videobewakingssystemen en zijn getest op kwaliteitsstandaarden voor surveillance en bovendien compatible met toonaangevende chassis en chipsets,” vervolgt de salesmanager enthousiast. “Omdat er binnen de industrie nog geen standaard bestond, werkte WD nauw samen met partners binnen de bewakingsindustrie om een eigen gepatenteerde maatstaf te ontwikkelen om prestatiestandaarden binnen de industrie te definiëren.” De nieuwe WD Purple 10 TB harde schijf is een uitbreiding van het bestaande portfolio van Western Digital van geavanceerde storage-oplossingen voor de surveillance/bewakingssector. De fabrikant biedt hiermee een core-to-edge portfolio dat eindgebruikers van cloud storage en serversystemen tot aan bewakingscamera’s ondersteunt.

Verkrijgbaarheid

surveillance-klasseDe WD Purple surveillance harde schijven zijn leverbaar in capaciteiten van 1 tot 10 TB (inclusief drie jaar beperkte garantie) bij gecertificeerde resellers.
Sinds december 2016 heeft WD het MyWD Certified Surveillance resellerprogramma gelanceerd om in (video) surveillance gespecialiseerde channel partners gerichte ondersteuning te bieden. Zo krijgen ze mogelijkheid tot direct contact met Western Digital als fabrikant en toegang tot alle mogelijke technische en verkoopondersteunende informatie, marketingmateriaal en inzicht in de ontwikkeling van de videosurveillance markt in de Benelux. Ook kunnen channel partners webinars bijwonen, compatibiliteitsvragen stellen en sparen voor punten die in rebates kunnen worden omgezet. “Het MyWD Certified Surveillance reseller-programma staat open voor partners die als installateur of IT-reseller in de surveillance markt actief zijn”, zegt Brinkman. “Dat zijn overwegend verkopers van WD Gold- en Purplesystemen. Ze kunnen zich kwalificeren door zich op de speciale Surveillance resellerportal van WD te registeren en een aantal vragen te beantwoorden.  Door deel te nemen aan de trainingen op www.wduniversity.com, kunnen deelnemers hun (specialistische) kennis en hun partnerstatus verhogen. Bij het met succes afronden van tien trainingen, behalen zij het ‘specialist’-niveau. Na dertig trainingsronden volgt de status van ‘expert’ en krijgen deelnemers een officieel certificaat van WD waarin hun expertise wordt bevestigd.”

surveillance-klasse

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 2-2017]

Lees hier het artikel in PDF