WatchGuard Wi-Fi Cloud: combinatie van draadloze beveiliging en marketingbron


WatchGuard Technologies komt met WatchGuard Wi-Fi Cloud, een nieuwe oplossing bestaande uit een veilig en schaalbaar cloudbeheerplatform, plus speciaal hiervoor ontwikkelde access points (AP120 en AP320). Hiermee kunnen organisaties gemakkelijk een veilig en beheersbaar wifinetwerk uitrollen en beheren. Daarnaast verandert Wi-Fi Cloud draadloze hotspots in een waardevolle bron van klantinformatie, analytics en pushmarketingtools.

De meeste traditionele oplossingen voor het beheer van draadloze netwerken slagen er niet in om vreemde apparaten of zelfs cyberaanvallen te weren van het netwerk. Bestaande WIPS (wireless intrusion prevention system)-oplossingen geven vaak valse meldingen, categoriseren nabije hotspots verkeerd en merken apparaten onterecht als kwaadaardig aan. Dat zorgt voor onnodige frustratie en klachten van eindgebruikers.

WatchGuard Wi-Fi Cloud maakt hieraan een einde. Het levert een krachtige draadloze performance, terwijl IT-beheerders tegelijkertijd consistente securitypolicy’s over alle verbonden devices kunnen toepassen, ook op externe locaties. Bovendien kunnen ze al het wifiverkeer routeren naar een WatchGuard Firebox- of XTM-appliance. Zo komen voor het draadloze netwerk dezelfde beveiligingsfuncties beschikbaar als voor het vaste netwerk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan antivirus, IPS, webfiltering, spam blocking, application control, APT-blocking, data loss prevention en reputatiecontrole.
Wi-Fi Cloud biedt zicht op een goudmijn van marketingdata. De oplossing presenteert deze data bovendien in overzichtelijke dashboards. Tot de mogelijkheden behoren onder meer splash- en inlogpagina’s op maat, mobiele interactiemogelijkheden en
Wifi-analytics.

Abonnementen voor WatchGuard Wi-Fi Cloud, inclusief de AP120- en A320-access points zijn per direct beschikbaar. De oplossing is stand-alone verkrijgbaar, of als onderdeel van een configuratie die netwerkverkeer via een Firebox- of XTM-appliance routeert. In dat laatste geval zijn securitydiensten als APT Blocker, WebBlocker en Gateway Antivirus ook voor de draadloze omgeving bruikbaar.

Meer informatie: www.watchguard.com/wifi