WatchGuard neemt beveiligingstechnologie HawkEye G over van Hexis

Securityspecialist WatchGuard Technologies heeft HawkEye G overgenomen van branchegenoot Hexis Cyber Solutions. Deze technologie helpt organisaties bij het tijdig opsporen en onschadelijk maken van cyberdreigingen. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt.

Geavanceerde zeroday-aanvallen komen steeds vaker voor. Zowel kleine als grote organisaties lopen het risico op dit type cyberaanvallen, waarbij hackers misbruik maken van een kwetsbaarheid die op dat moment nog niet bekend is bij de ontwikkelaars. Tegelijkertijd hebben veel organisaties geen goed zicht op hun netwerk. Daardoor zijn ze extra kwetsbaar, omdat het veel langer duurt voordat ze een aanval in de gaten hebben.

Het HawkEye G-platform van Hexis maakt dreigingen zichtbaar en geeft organisaties de tools om snel en effectief op cyberincidenten te reageren. WatchGuard gaat de response- en detectiefunctionaliteit op korte termijn integreren in het eigen bekroonde securityplatform. De distributie naar de ruim 75.000 eindgebruikers van WatchGuard verloopt via het wereldwijde netwerk van managed security service providers (MSSP’s) en resellers.

Meer informatie: www.watchguard.com