WatchGuard: MSSP’s en resellers kunnen vertrouwen op het security-aanbod van Nuvias

WATCHGUARD AUTOMATISEERT SECURITY

IT teams overal ter wereld hebben te kampen met personeelstekorten, terwijl ze  tegelijkertijd dagelijks worden geconfronteerd met ruim 332.630 malware-aanvallen, die zo snel mogelijk moeten worden gedetecteerd en geneutraliseerd. En dat ook nog eens in een bedrijfsomgeving die geen vastomlijnde grenzen meer kent.

 

Het is wel duidelijk dat je deze uitdagingen niet met menselijk ingrijpen alleen nog het hoofd kunt bieden, je kunt niet langer buiten het automatiseren van je security-omgeving. Hierover spraken we met Martijn Nielen, Senior Sales Engineer bij WatchGuard en Roger Timmermans, Sales Manager bij value added distributeur Nuvias.

Unified Security Platforms

“In het verleden was je als organisatie een heel eind met een netwerkfirewall om je interne netwerk te beschermen en een antivirusoplossing op je endpoints”, zegt Nielen. “De firewall blijft een onmisbaar en veelzijdige tool, maar in de netwerkomgevingen van vandaag, waar steeds vaker buiten het netwerk om wordt gewerkt, moet het onderdeel worden van wat wij een ‘Unified Security Platform’ noemen.

Martijn Nielen en Roger Timmermans

Een unified security platform zorgt voor grotere samenhang tussen medewerkers, processen en technologie en leidt tot een hoger beveiligingsniveau en meer efficiëntie. Automatisering is de basis van het platform: het sluit beter aan op de soms zeer complexe netwerkarchitecturen, beschermt effectief tegen slim gecamoufleerde bedreigingen en vermindert de druk op (over)belaste IT-teams. In vergelijking met traditionele security oplossingen kan de tijd die nodig is voor securitymanagement met tot wel tachtig procent worden verminderd. Als je dat afzet tegen het verwachte tekort aan securityspecialisten – in 2022 geschat op 1,8 miljoen FTE wereldwijd – is dat een zeer welkome tijdwinst!”

WatchGuard Unified Security Platform en Automation Core

“Het Unified Security Platform van WatchGuard is gebaseerd op vier pijlers”, vervolgt Nielen. “Voor de netwerkbeveiliging zetten we onze Firebox UTM firewall appliances in. Met AuthPoint beschermen we de zakelijke identiteit van medewerkers tegen diefstal en misbruik. WatchGuard beschermt het wifi-netwerk en de gebruikers met onder andere gepatenteerde WIPS-beveiliging tegen diefstal van gegevens en malware. Endpoint Security ten slotte beschermt medewerkers altijd en overal tegen phishing en malware.” Het hart van het Unified Security Platform wordt gevormd door WatchGuard Automation Core, dat zorgt voor versnelde detectie van en reactie op aanvallen, forse besparing op werkuren en meer zichtbaarheid en inzicht in de netwerkveiligheid.

WatchGuard is een van de meest vertrouwde en effectiefste netwerkbeveiligingsplatforms

WatchGuard Cloud

“Interessant voor bedrijven, maar met name ook voor Managed Security Services Providers van Nuvias is, dat je met WatchGuard Cloud het bereik van je security kunt uitbreiden naar de cloud en de servers die in de publieke cloud staan”, stelt Timmermans. “Zo kun je de Firebox preconfigureren dankzij ‘zero-touch’ uitrol naar de diverse bedrijfslocaties. WatchGuard legt verbanden tussen signalen uit het netwerk en endpoints, waardoor bedreigingen in een paar seconden zullen inperken. De techniek waar de AI-gedreven antivirusoplossing op gebaseerd is, blokkeert volgens een onafhankelijke test van SE Labs bedreigingen als Locky, NotPetya, Petya en Wannacry tussen de twintig en dertig maanden voordat ze in de praktijk breder verspreid werden, en vormt zo ook een voorspelbare bescherming tegen zero-day-aanvallen die ons nog te wachten staan.”

Timmermans: “WatchGuard automatiseert security en zet daarbij AI en machine learningtechnieken in. Daarmee is het een van de meest vertrouwde en effectiefste netwerkbeveiligingsplatforms. Het platform is één van de slechts twee platforms die in de test van NSS labs met een score van nul gemiste evasion-events uit de bus kwam.” Nuvias en WatchGuard werken al 24 jaar samen in het belang van resellers en MSSP’s. “Het belang van goede security staat voorop in de aanpak van Nuvias: Total Security”, vervolgt Timmermans. “We bieden ondersteuning op diverse niveaus, afhankelijk van wat de klant zelf al dan niet in huis heeft. Dat kan variëren van het delen van kennis tot het praktisch overnemen van bijvoorbeeld SLA’s of het monitoren van het netwerk, uit naam van de reseller. Nuvias kan resellers die de stap willen maken richting MSSP, ondersteunen en begeleiden in deze transitie. Het WatchGuard Cloud Platform geeft de reseller de mogelijkheid om de beheerrechten te delegeren naar Nuvias; op dat punt is er dus geen verschil tussen een fysieke of cloud-omgeving. We zien overigens een verschuiving in de markt als het gaat om een multivendorbenadering bij security. Klanten kiezen steeds vaker voor de zichtbaarheid en correlatie tussen de (security)elementen van het netwerk, en het portfolio van WatchGuard past daar naadloos in.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2-2020]

Lees het artikel hier in PDF