TOPdesk zet Bodi van Venonta in om klanten te beschermen tegen datalekken en insider threats

TOPdesk, leverancier van IT-servicemanagement software is een samenwerking aangegaan met Venonta, distributeur van IT-management & security oplossingen in de Benelux.
Gezamenlijk zorgen beide bedrijven ervoor dat TOPdesk-klanten zich voortaan beter kunnen beschermen tegen datalekken en insider threats.

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is de opname van de Insider threat detectieoplossing Bodi in de TOPdesk marketplace. TOPdesk-klanten kunnen via deze marketplace software-oplossingen van partners gemakkelijk aanschaffen en inzetten.

Met de eenvoudig in te richten SaaS-oplossing Bodi beschermen organisaties van 2 tot 2.500 medewerkers zich actief tegen datalekken en security risico’s, veroorzaakt door medewerkers. Dit is hard nodig aangezien de meeste aandacht van bedrijven nu nog uitgaat naar cybersecurity, ofwel beveiliging tegen dreigingen van buitenaf zoals cryptoware of hackers. Maar meer dan 50 procent van de datalekken en security incidenten wordt – veelal onbewust – veroorzaakt door handelen van eigen medewerkers. Datalekken komen vaak pas aan het licht als het al mis is gegaan, en er belangrijke data op straat ligt, of bij de concurrent. Met grote regelmaat komt het datalek zelfs in het nieuws, met reputatieschade en mogelijk zelfs aansprakelijkheid tot gevolg.

topdesk

Bodi van Venonta monitort continu de klantorganisatie op risicovol en/of schadelijk gedrag van medewerkers, op basis van vooraf ingestelde regels. Zo signaleert Bodi bijvoorbeeld wanneer klantdata of gevoelige bedrijfsdata naar locaties wordt verplaatst tegen de bedrijfsregels in. Met Bodi kan in het geval van incidenten tevens eenvoudig oorzaak, ernst en omvang worden vastgesteld, conform de eisen van de wet en de eigen bedrijfsregels. Bodi verzorgt dataopslag in de cloud, of op een door de klant aangegeven locatie.

“In de TOPdesk marketplace presenteren we aan onze klanten de beste software en oplossingen van onze partners. We zijn blij dat we daar nu ook Bodi van Venonta kunnen aanbieden. Dankzij deze samenwerking hebben onze klanten de mogelijkheid een geïntegreerd process in te richten, waarbij ze nu ook een proactief middel hebben tegen de risico’s op datalekken en waarbij ze vanuit TOPdesk de bijbehorende acties goed kunnen monitoren en rapporteren”, zegt Ramon van Leeuwen, CCO van TOPdesk.

Hans van Leerdam, Algemeen Directeur van Venonta, vult aan: “De simpele configuratie, het gebruiksgemak en de lage kosten op basis van Software-as-a-Service maken Bodi zeer geschikt voor de TOPDesk Marketplace, en voor organisaties die zich effectief en eenvoudig willen wapenen tegen datalekken . We zijn er trots op dat ook TOPDesk de waarde van gedegen insider threat management met Bodi inziet en dat zij de oplossing aan haar klanten beschikbaar stelt.”