Citrix komt met innovaties voor werken in de toekomst: meer productiviteit, inzicht en beveiliging.

Nieuwe Citrix innovaties bieden verbeterde gebruikerservaring in een uniforme, veilige digitale werkplek; nieuwe mobiele, software gedefinieerde netwerken en analysediensten in de Citrix Cloud en geavanceerde documentwerkstromen.

Daarnaast introduceert Citrix een nieuw intelligent security raamwerk dat is ontwikkeld om toegang tot en controle van apps en data die nodig zijn tijdens het werk, te beveiligen en vereenvoudigen.

“De voortdurende, snelle verschuiving van de industrie naar cloud en ‘mobile-first’ strategieën stimuleert de productiviteit van de arbeidskrachten en de tevredenheid van eindgebruikers,” stelt Rob Young, research director IT Service Management and Client Virtualization Software bij onderzoeksbureau IDC. “Om klanten te helpen bij het behalen van successen in het werken van de toekomst biedt Citrix de mogelijkheid om uitzonderlijke ervaringen voor eindgebruikers te creëren, waarbij zij IT voorzien van tools voor het ondersteunen en stimuleren van veranderingen, processen en beleidsmaatregelen.”

Volgens Gartner geven organisaties die momenteel clouddiensten gebruiken aan dat ze 40 procent van hun IT budget toewijzen aan cloud-gerelateerde uitgaven (inclusief cloud-gerelateerde diensten). 78 procent van deze organisaties verwacht hun uitgaven aan cloud in 2017 te verhogen. Deze toename van cloud-technologieën werkt belemmerend voor eindgebruikers die door meerdere clouddiensten, apps en gegevensbronnen, maar ook verschillende toegangsmethoden en -gegevens moeten navigeren. Intussen vergroot schaduw-IT deze uitdaging door nog meer onaangepaste apps en tools toe te voegen. Dit vergroot op zijn beurt de complexiteit van diensten en het risico op beveiligingsovertredingen wanneer gebruikers de IT-standaarden omzeilen.

Om de productiviteit te verhogen introduceert Citrix een verbeterde gebruikerservaring voor veilige digitale werkplekken, die de toegang en het beheer van mobiele, SaaS, web- en Windows apps en documenten verenigt en die toegang, controle en werkstromen in één makkelijk te gebruiken oplossing combineert. Met een eenmalige aanmelding en met een willekeurige gefedereerde identiteit kunnen werknemers eenvoudig en veilig toegang verkrijgen tot een naadloze, consistente ervaring vanaf elk apparaat. In tegenstelling tot andere oplossingen, is de beveiligde digitale werkplek van Citrix ontworpen om contextueel te zijn, zodat werknemers de optimale balans kunnen vinden tussen veiligheid, productiviteit en prestatie op basis van locatie, apparaat, identiteit en andere analyses. De nieuwe werkplek ervaring is ook de enige oplossing waarin geavanceerde inhoudelijke samenwerking, management van informatierechten en mogelijkheden voor zakelijke werkstromen worden gecombineerd. Gebruikers kunnen rechtstreeks vanuit de beveiligde digitale werkplek online Office 365 documenten creëren, bewerken en in samenwerken. Ze kunnen aangepaste werkstromen en goedkeuringsprocessen opzetten met collega’s zonder dat iemand zijn werkplek hoeft te verlaten en zonder zich steeds opnieuw te hoeven identificeren bij het wisselen tussen de SaaS-toepassingen.

Veiligheid blijft een topprioriteit: uit een recent wereldwijd onderzoek, gericht op beveiliging en IT professionals, blijkt dat 73 procent vindt dat datamanagement, 76 procent configuratiemanagement en 72 procent appmanagement de komende twee jaar moet worden gezien als de sleutel voor de vermindering van beveiligingsrisico bij het bouwen van een nieuwe IT infrastructuur.
Het groeiende en veranderende gebied voor bedrijfsveiligheid – met nieuwe end points, locaties, gegevensbronnen, netwerken en clouds – wakkert de vraag aan naar meer intelligentie bij het vormgeven van het beveiligingsbeleid voor deze nieuwe veiligheidszone.
Daarnaast hebben IT-organisaties behoefte aan de mogelijkheid om dat beleid te handhaven, denk aan bijvoorbeeld GDPR. Citrix richt zich op deze veranderende behoefte aan beveiliging met een nieuwe en unieke aanpak die is opgebouwd rond de realiteit van hoe mensen werken. Deze aanpak resulteert in uitgebreide controles om de basis te vormen voor een nieuwe software gedefinieerde perimeter van de digitale werkplek, en vult de andere lagen van de verdediging aan in een meerlaagse benadering van beveiliging. Daarnaast formaliseert Citrix Consulting Services een Security Practice om klanten van Citrix een aanbod te kunnen doen waar de focus ligt op beveiliging, zodat zij hun Citrix-omgevingen beter kunnen beschermen.

Citrix Analytics tenslotte is een nieuw, holistisch aanbod van beveiliging- en gedrag analyses, dat de mogelijkheden van het beproefde Citrix NetScaler Management en Analytics Systeem (MAS) uitbreidt met nieuwe gedragsdetectie, inzichten en het proactief oplossen van risico’s. Dit nieuwe aanbod maakt gebruik van machine learning. De nieuwe beveiligingsoplossing analyseert data sets in het productportfolio van Citrix – XenApp/XenDesktop, XenMobile, ShareFile, NetScaler en maakt gebruik van algoritmen voor machine learning en technologie voor de opsporing van onregelmatigheden in de gedragingen van applicaties, om IT organisaties in staat te stellen om prestatieproblemen in de applicatie infrastructuur snel te vinden en op te lossen.

Meer informatie: www.citrix.nl