Veilige web- en applicatieomgevingen dankzij The SSL Store

In deze uitgave van ChannelConnect staat security centraal. Daar hoort ook aandacht voor certificaten bij. Over die groeiende markt is gesproken met Luc Hullegie, Operating Director van de EMEA-vestiging van The SSL Store.

Hullegie: “The SSL Store is bekend als distributeur van certifi caten van zes certifi cation authorities, de CA’s, maar we doen meer. We zien ons als een leverancier van websecurityoplossingen waar ssl-certificaten vast onderdeel van uitmaken.” Hullegie wijst daarvoor naar cWatch Web. Dat is een recent aan het portfolio toegevoegde dienst op abonnementsbasis. “Daarmee wordt een website continu in de gaten gehouden, bedreigingen worden gedetecteerd en geneutraliseerd. In combinatie met een geldig certificaat levert dat een veilige omgeving voor zowel de website- of applicatie-eigenaar als de gebruikers.”

Kanaal

Luc Hullegie

The SSL Store heeft enterprises als klant, maar het bedient vooral hosters en resellers. Voor hosters is het aanvragen en installeren van certificaten business die al jaren bestaat. Resellers zijn een groep die wat minder opvalt, maar ook heel belangrijk is en steeds meer met security te maken krijgt. “Dat deel van ons kanaal bestaat uit een brede groep”, legt Hullegie uit. “Een reseller is voor ons iemand die websites bouwt en voorziet van een certificaat, maar ook de leverancier van firewalls waar een certificaat voor nodig is noemen we een reseller. Van deze groep bedienen we er in de Benelux ruim 500 en dat mogen er nog wel meer worden.”

‘We zijn in de eerste plaats leverancier van websecurityoplossingen’

Tools

The SSL Store levert de tools om de certificaten bij de CA’s te bestellen en beheren. Hosters hebben door de core business in de regel al de nodige ervaring met vergelijkbare geautomatiseerde processen. Bij resellers en ook de enterprises ziet Hullegie nog regelmatig handmatige processen en administraties voorkomen. “We kunnen daar voor een verbetering van de efficiency en overzichtelijkheid zorgen door de tools van een van de CA’s of onze eigen tooling aan te bieden.”

Groei

Tooling om automatisering mogelijk te maken is hard nodig want de vraag naar meer beveiliging blijft maar toenemen. Hullegie ziet die groei zelfs versnellen. “De awareness voor certificaten is de afgelopen jaren enorm toegenomen door de komst van gratis DV’s. Dat is goed voor onze business, want klanten en resellers willen nu ook een extra stap zetten. Voor EV’s kloppen ze bij ons of een van de collega’s aan.” Die concurrentie deert hem overigens niet. Hij vindt het een goede zaak, temeer daar de markt door professionals wordt bediend.

Van vraag naar aanbod

Dat de markt voor de nodige groei zorgt wil niet zeggen dat Hullegie geen wensen heeft. Hij is namelijk van mening dat het kanaal zich verder moet ontwikkelen. “Het is bij hosters en resellers vooral een vraag gedreven markt. Als de klant erom vraagt, of de hardware vereist het, dan wordt het gedaan. Dat kan beter.” Het kanaal kan volgens Hullegie meer omzet realiseren en daarbij maximaal op de klantvraag inspelen door het aanbod actiever in de markt te zetten. Hij wijst er expliciet op dat het om meer gaat dan certificaten leveren en installeren. Met de combinatie van certificaat en cWatch Web kan het kanaal de eindklanten voor een schappelijke prijs en met een gezonde marge een echt veilige web- of applicatieomgeving aanbieden.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 2]

Lees het artikel hier in PDF