Veeam behaalt recordresultaten dankzij enterprise-klanten en cloudserviceproviders

Veeam Software, leverancier van innovatieve oplossingen voor Enterprise continuïty, heeft in het eerste kwartaal van 2017 recordresultaten geboekt dankzij een explosieve groei in enterprise- en cloud-omzet. De totaal geboekte omzet in het eerste kwartaal steeg met 33 procent jaar-op-jaar.

De omzet in nieuwe enterprise-licenties nam op jaarbasis toe met zeventien procent. De cloudomzet dankzij de Veeam Cloud and Service Providers (VCSP’s) steeg met 59 procent jaar-continueop-jaar.  In Nederland realiseerde Veeam dit kwartaal 22 procent groei in boekingen, jaar-op-jaar. Veeam heeft in Nederland in totaal nu 8.280 klanten en 1.400 ProPartners.

“Het is geen geringe prestatie als een bedrijf met meer dan 600 miljoen dollar aan jaarlijkse boekingen een groei van 33 procent jaar-op-jaar realiseert. Ik ben enorm trots op ons hele team”, aldus Peter McKay, President en COO van Veeam. “Vooruitkijkend verwachten we verdere groei voor de rest van het jaar, die gestimuleerd wordt door nieuwe Veeam-productreleases, gezamenlijke oplossingen met onze Alliances-partners, meer marktaandeel in het enterprise-segment en Veeam-cloudoplossingen.”

“Organisaties overal in de wereld erkennen dat ze de continue beschibaarheid nodig hebben die alleen Veeam kan leveren. Wij blijven onze wereldwijde enterprise-salesteams uitbreiden om te voldoen aan de vraag, met name in Noord-Amerika en EMEA”, aldus McKay. “Deze uitbreidingen ondersteunen onze klanten en partners bij strategische transformatie-initiatieven.”

Veeam bedient nu 242.000 klanten wereldwijd, en kreeg er bijna 12.000 nieuwe klanten bij in het eerste kwartaal van 2017. Inmiddels worden 13,9 miljoen virtual machines (VM’s) beschermd met de Veeam Availability-oplossingen. Meer dan een miljoen van deze VM’s worden beschermd via de Veeam Cloud Service Providers (VCSP’s). Veeam trad toe tot het Hewlett Packard Enterprise (HPE) Complete Program. Dit programma voegt de oplossingen van Veeam toe aan de prijslijst van HPE, zodat klanten complete oplossingen van HPE en Veeam kunnen afnemen bij HPE en zijn resellers. Zo profiteren klanten van een one-stop shop voor een gevalideerde oplossing. Veeam lanceerde ook een volledig geïntegreerde dataprotectieoplossing voor Cisco HyperFlex. Deze biedt als eerste native snapshot-mogelijkheden voor deze hyper-converged infrastructure-oplossing.

Meer informatie: www.veeam.com