VCD Infra Solutions is platinum partner Sophos

VCD Infra Solutions mag zich na een partnership van vijf jaar ‘Sophos Platinum Partner’ noemen. “Een mooie mijlpaal, we zijn erg blij met deze blijk van vertrouwen!” aldus salesmanager Marc Jansen van VCD Infra Solutions.

No nonsense security oplossingen
Sophos en VCD Infra Solutions vinden elkaar in een no nonsense aanpak met een sterke drive om gezamenlijk het beste te bieden op het gebied van IT en security. Marc Jansen merkt dat er een urgente vraag is naar security oplossingen in de markt: “We zien in alle segmenten een sterke vraag naar security oplossingen. De vraagstukken nemen toe, onze klanten zijn nu op zoek naar de passende antwoorden en bijbehorende oplossingen.” Ook Pieter Lacroix, managing director Sophos Nederland ziet de vraag groeien. “De problematiek ontwikkelt zich met de minuut. Het is een continue strijd die wij leveren tegen de cybercriminelen. Zij komen met een nieuwe dreiging, wij weer met nieuwe oplossingen en zo gaat dat maar door. En organisaties in Nederland en daarbuiten hebben het nog lastiger om zich afdoende te wapenen tegen die laatste dreigingen.”

Uitdagingen richting 2020
De organisaties zien in de nabije toekomst enkel een groei in de vraag. Uitdagingen op security gebied zijn en blijven aan de orde van de dag. Marc Jansen ziet met name een uitdaging in de menselijke factor: “We zijn nu vooral bezig met het neerzetten van technisch sterke oplossingen, daarna volgt het advies richting onze klanten hoe zij hun medewerkers bewust kunnen maken van security(beleid). Deze factor is niet te onderschatten.”

“Bewustwording blijft een punt van aandacht,” bevestigt ook Lacroix. “Met de komst van de meldplicht datalekken zijn een aantal Nederlandse organisaties in gang geschoten met beveiliging en bewustwording. Maar het is eigenlijk maar een handjevol geweest tot nu toe. Met de naderende Europese regelgeving zal de druk op overheden enkel toenemen om maatregelen te treffen en te ageren tegen die bedrijven die achterblijven. Wij verwachten dat eens het 25 mei 2018 is, iedereen plots wakker schrikt en dan pas in gang schiet.”

Meer informatie: https://www.vcdinfra.nl/security.