Symantec integreert Blue Coat Threat Intelligence in zijn Global Intelligence Network

Securityvendor Symantec heeft de reikwijdte van zijn dreigingsinformatie aanzienlijk uitgebreid door de integratie van de security telemetrie van Symantec en Blue Coat en de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) bij de verwerking van de enorme, in de biljoenen lopende hoeveelheden data. Symantec en Blue Coat beschikken samen over de breedste en diepste dreigingsinformatie in de industrie. Het gaat om meer dan 9 biljoen elementen van beveiligingsgegevens, waardoor Symantec gebruikers een ongeëvenaarde zichtbaarheid en bescherming hebben in hun volledige IT omgeving. Symantec beschermt inmiddels 175 miljoen endpoints, zowel bij consumenten als ondernemingen, 63 miljoen email gebruikers en 80 miljoen web proxy gebruikers, en verwerkt bijna 8 miljard security aanvragen per dag. Deze grote mate van zichtbaarheid stelt Symantec in staat om gerichte aanvallen te ontdekken en te blokkeren, die anders buiten schot zouden blijven.

Volgens Greg Clark, CEO van Symantec, hebben de onderzoeksteams van Symantec een ongeëvenaard overzicht over het gehele dreigingslandschap, inclusief de meest geavanceerde aanvalsmethoden, terwijl de experts van Blue Coat het Internet gecategoriseerd, in kaart gebracht en geanalyseerd met aandacht voor de ‘donkere hoeken’ en de werkwijze van malware-ontwikkelaars.”Door de integratie van de dreigingsinformatie van Symantec en Blue Coat versneld door te voeren, blokkeren Symantec producten nu dagelijk een half miljoen aanvallen meer dan voorheen. Dat soort resultaten kun je alleen bereiken door de inzet van AI, dat onze dreigingsanalisten een sterk verbeterd zicht geeft om aanvallen eerder dan wie ook te kunnen ontdekken.”

De integratie vormt tevens het fundament voor Symantec’s Integrated Cyber Defense Platform, dat Symantec producten in staat stelt om dreigingsinformatie te delen en het beveiligingsniveau van alle gebruikers te verhogen. Symantec is de enige leverancier die endpoints, email en webbescherming realiseert vanaf één enkel, geïntegreerd informatieplatform.

In de korte tijd dat de gecombineerde dreigingstelemetrie van Symantec en Blue Coat actief is zijn al verschillende opvallende verbeteringen doorgevoerd en nieuwe aanvalscampagnes ontdekt. De inzet van machine learning en geavanceerde beeldanalysemethoden op meer dan 1,2 miljard web verzoeken per dag heeft al geleid tot de ontdekking – en blokkering – van 137.000 nieuwe phishing campagnes.

Meer informatie: www.symantec.com

Vorig artikelColumn distributie: The Total Experience, Erik Monninkhof
Volgend artikelF5 ziet omzet en winst stijgen
Maakte als afgestudeerd jurist (Internationaal Recht) in 1984 de overstap naar de IT-branche en leerde gedurende 16 jaar als marketing- en marcom manager de channel grondig kennen. Sinds 2004 werkzaam als freelance communicatieadviseur en contentproducent. Vanaf 2009 als (web-)redactiechef en senior editor medeverantwoordelijk voor vorm en inhoud van ChannelConnect, hét kennisplatform voor businesspartners in de ICT-branche.