Symantec neemt Fireglass over en maakt een flinke stap vooruit in gebruikersbescherming

Securityspecialist Symantec heeft zijn Israëlische branchegenoot Fireglass overgenomen, een leveancier van een agentloze isolatie-oplossingen die ransomware, malware en phishing mails elimineert in real-time door ervoor te zorgen dat potentieel schadelijke content de endpoints of het bedrijfsnetwerk nooit bereikt.

Met deze overname versterkt Symantec zijn Integrated Cyber Defense Platform en de vooraanstaande marktpositie op het gebied van Secure Web Gateway en Email bescherming, zowel on-premise als in de cloud.

De innovatieve aanpak voor browser-isolatie die Fireglass heeft ontwikkeld vermindert het aanvalsoppervlak aanzienlijk, verterkt de beveiligingsgraad van de onderneming en legt daardoor een veel geringer beslag op de tijd van het security operation center (SOC) en de IT helpdesk. Gebruikers worden beschermd, op welke links ze ook klikken, of welke websites ze ook bezoeken omdat alle verdachte website- en/of email-content en bijlagen wordt verwerkt in een volledig beschermde en afgescheiden omgeving, waardoor de gebruikelijke infiltratiepunten voor ransomware, exploits en malware niet langer een bedreiging zijn.

fireglass

Greg Clark, CEO van Symantec: “Door de isolatietechnologie van Fireglass te integreren met de bestaande endpoint, email en secure web gateway oplossingen van Symantec kan het aantal security events tot wel 70 procent gereduceerd worden door geavanceerde bedreigingen via het web of email te elimineren. Isolatietechnologie wordt een kerncomponent in het ontwerpen van verdedigingsarchitecturen voor de cloud generatie die te maken heeft met geëncrypteerde internet- en emailaanvallen.”

fireglass

“We bewonderen Symantec al jarenlang voor hun activiteiten om kritische informatie van gebruikers te beschermen,” zegt Guy Guzner, oprichter en CEO van Fireglass. “De baanbrekende isolatie-technologie van Fireglass helpt klanten in de strijd tegen zero-day aanvallen en andere serieuze kwetsbaarheden en is daardoor een essentieel element voor het beschermen van email, berichtenwisselingen en web-browsing. De technologie integreert gemakkelijk met bestaande beveiligingsoplossingen en alle soorten endpoints, inclusief Windows, Mac, Android, iOS en alle overige geconnecteerde IoT apparaten. Via de wereldwijde marktdekking van Symantec kunnen we deze technologie nu voor meer klanten beschikbaar maken.”

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringsprocedures en wordt vermoedelijk in het derde kwartaal afgerond. Kort daarna zal de technologie van Fireglass beschikbaar komen voor partners en klanten. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Meer informatie: www.symantec.com