Sophos versterkt martkpositie met overname SurfRight

Netwerk- en endpoint security specialist Sophos versterkt zijn marktpositie met de overname aan van SurfRight, een Nederlandse leverancier van geavanceerde beveiligingsoplossingen en next-generation ‘endpoint threat detection and response-systems’ (ETDR) zonder virushandtekeningen. SurfRight is onder meer bekend van de HitmanPro productreeks.

Het in Hengelo (Ov) gevestigde SurfRight heeft een reeks technologieën ontwikkeld waarmee malware en advanced persistent threats (APT’s) worden opgespoord, zodat zero-day en andere geavanceerdere aanvallen voorkomen, gedetecteerd en verholpen kunnen worden. De real-time anti-exploit technologie van SurfRight richt zich op beveiliging van het werkgeheugen en blokkeert kwaadaardige code voor het in actie kan komen. De algemene bescherming tegen exploits in deze vroege fase van de aanvalsketen en de actieve bestrijding van kwaadaardige code in de processor en het werkgeheugen, is een belangrijke verbetering van endpoint beveiligingsmechanismen. Het portfolio van SurfRight bevat daarnaast anti-spionagetechnologie en vergaande bescherming tegen ransomware zoals CryptoLocker.

Sophos wordt beschouwd als een leider in endpoint security met een groeiend portfolio aan next-generation technologie, waaronder op gedrag gebaseerde analytics en Malicious Traffic Detection, dat uitgaande verbindingen controleert op bekende kwaadaardige URL’s. SophosLabs beheert onder meer een gecrowdsourcet big data warehouse dat gebruikt wordt voor Download Reputation, een oplossing die controleert of een gedownload bestand goed- of kwaadaardig is en de gebruiker vraagt passende actie te ondernemen.

Lees meer op www.security-dossier.nl