SonicWall introduceert Secure Mobile Access 1000 Series OS 12.0

Beveiligingsexpert SonicWall, die sinds kort weer als zelfstandig bedrijf opereert, heeft zijn oplossing Secure Mobile Access (SMA) ingrijpend verbeterd. Organisaties kunnen daarmee profiteren van nog betere beveiliging in een wereld van BYOD en 24/7 toegang vanaf elke locatie. 

SonicWall SMA 1000 Series OS 12.0 past beveiligingsregels toe om bevoegde externe en mobiele gebruikers veilige toegang te bieden tot alle soorten gegevens, vanaf elk apparaat.

Daarnaast biedt de nieuwe oplossing eindgebruikers SSL VPN-verbindingen met bedrijfskritische applicaties, data en ICT-bronnen. De oplossing biedt ondersteuning met alle besturingssystemen en mobiele apparaten. Beheerders kunnen beveiligingsregels instellen voor optimale contextgevoelige autorisatie, met uiteenlopende toegangsniveaus voor vertrouwde gebruikers. De toegang wordt al dan niet verleend na een analyse van de locatie van gebruikers en de status van de mobiele apparaten waarmee ze een verbinding maken.

storagereview-sonicwall-sma-7200

Nieuwe functies in SonicWall SMA 1000 Series OS 12.0 zijn onder meer:
  • Global High Availability biedt een kant-en-klare aanpak voor het verlenen van toegang op afstand in scenario’s die om een hoge mate van bedrijfscontinuïteit vragen, zonder downtime of agressieve service level agreements. Global High Availability omvat onder meer Global Traffic Optimizer, een gepatenteerde oplossing voor load balancing van het netwerkverkeer en fail-over zonder verstoring van bedrijfsprocessen. Dit brengt optimale veerkracht naar datacenters. Global High Availability biedt daarnaast real-time bewaking van de prestaties van de omgeving en gebruikerssessies en een actieve/actieve-configuratie voor high availability.
  • Gecombineerde SSO-technologie stelt organisaties in staat om veilig naar de cloud over te stappen en de toegang tot traditionele campusbronnen en SaaS-applicaties te beheren vanuit een centrale locatie. Dit maakt het mogelijk om ICT-bronnen probleemloos in de cloud onder te brengen en eindgebruikers een vertrouwde toegangservaring te bieden.
  • Superieure beveiligingsfunctionaliteit draagt bij aan optimale compliance en gegevensbescherming met de laatste cryptografische technologie en uiterst krachtige encryptie. Dit omvat onder meer het gebruik van cryptografische Suite B-algoritmes.
  • Een intuïtieve gebruikerservaring dankzij verbeterde browsergebaseerde client-loze toegang en native apps. De beheerconsole en workplace portals voor eindgebruikers zijn voorzien van een gemoderniseerde user interface.

SonicWall SMA 1000 Series OS 12.0 is compatibel met mobiele apparaten met Windows, Mac OS X, Linux, iOS, Android, Kindle Fire en Chrome OS, en biedt ondersteuning voor 20.000 gelijktijdige verbindingen op basis van één appliance.

Meer informatie: www.sonicwall.com