HPE neemt UEBA-security specialist Niara over

Hewlett Packard Enterprise heeft Niara overgenomen, een in het Californische Sunnyvale gevestigde specialist op de groeiende markt voor User and Entity Behavior Analytics (UEBA) security. Niara wordt onderdeel van HPE Aruba en versterkt het ClearPass network security portfolio voor bedrade en draadloze netwerken.

“Met deze overname blijven we innoveren op het gebied van Intelligent Edge met software-defined oplossingen om de business- en IoT-data van onze gebruikers nog beter te beschermen,” aldus Keerti Melkote, Senior Vice President en General Manager bij HPE Aruba. “Met meer dan 20 miljard geconnecteerde IoT devices in 2020 is beveiliging de voornaamste zorg voor onze klanten. Door Niara’s next-generation gedragsanalyse software te combineren met Aruba’s ClearPass netwerkbeveiligingsportfolio kunnen we het meest volledige zichtbaarheids- en aanvalsdetectiesysteem ter wereld bieden.”

UEBA is een nieuwe security technologie die is ontwikkeld om next-generation security threats te ontdekken die traditionele firewalls en andere perimeter systemen hebben doorbroken. Nadat een incident is gelokaliseerd door Niara kan een ClearPass network access policy automatisch worden getriggered om de gebruiker of het device te isoleren of te ontkoppelen van het netwerk om zo te voorkomen dat gevoelige informatie, zoals creditcardgegevens of andere bedrijfsinformatie in verkeerde handen valt.

“ClearPass heeft naam gemaakt als toonaangevende oplossing voor device- en gebruikerstoegang,” zegt Sriram Ramachandran, CEO en mede-oprichter van Niara. “De integratie van Niara’s geavanceerde gedrags analytics met ClearPass is een ´natural fit´ die zorg voor netwerkbrede, real time visibiliteit en voorspellende assessment van potentiele risico´s binnen de Enterprise markt. We zijn er trots op dat we voortaan in plaats van als ClearPass Exchange integratiepartner voortaan een rechtstreekse bijdrage kunnen leveren aan de groei van Aruba.”

Meer informatie: www.hpe.com