Beveiliger Gemalto accepteert overnamebod van Thales

Beveiligingsbedrijf Gemalto wordt overgenomen door het Franse Thales. Voor de overname wordt ongeveer 4,8 miljard euro betaald.

Zondag 16 december hebben de twee partijen overeenstemming bereikt over het bod van Thales van 51 euro per aandeel, zo heeft Thales bekendgemaakt. Het bod is geheel in contanten en wordt unaniem gesteund door de raden van bestuur en commissarissen van beide ondernemingen.

Gemalto, een digitale beveiliger met Franse wortels en hoofdkantoor in Amsterdam, biedt werk aan ongeveer 15.000 mensen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ruim 3 miljard euro.

Compleet portfolio

Thales denkt met het portfolio van Gemalto een ideale positive te hebben voor end-to-end security-oplossingen en om beveiliging voor alle IT-lagen te kunnen leveren, inclusief IoT-sensoren.

Er is al langer een strijd om Gemalto gaande. Vorige week wees Gemalto nog een bod van 4,3 miljard euro af van automatiseerder Atos. Mocht de overname door Thales om wat voor reden dan ook niet doorgaan, dan blijft Atos beschikbaar voor gesprekken over een samengaan met Gemalto, schrijft het FD.
Als de mededingingsautoriteiten akkoord gaan met de overname, zal de overname in de tweede helft van 2018 worden afgerond.

foto: Thales Group