Security-leverancier I.X gaat samenwerking aan met Ingram Micro

I.X Security, een nieuwe aanbieder van netwerkonafhankelijke cybersecurity oplossingen, is een samenwerking aangegaan met distributeur Ingram Micro. I.X Cybersecurity biedt een oplossing om personen en bedrijven te beschermen tegen hackers.

Ingram Micro ziet de samenwerking met I.X als ‘een mooie aanvulling op het assortiment’, stelt Joram Sluijter, Business Unit Manager bij Ingram Micro. “Met de oplossing die I.X introduceert raken ze de kern van een groot probleem die gebruikers met gevoelige data ervaren. Waar MDM-oplossingen stoppen gaat I.X net die stap verder om al je mobiele communicatie, zowel voice als data, volledig veilig te delen. Een hot item momenteel en een niche die I.X perfect invult”, zegt Sluijter.

Gebrek aan eenvoud

I.X is een nieuwe speler op het gebied van cybersecurity die zich wil onderscheiden door middel van technisch zeer hoogstaande beveiligingstechniek die op een eenvoudige manier is toe te passen. “Het achterblijven van digitale beveiliging heeft te maken met het gebrek aan eenvoud. Wij bieden een innovatieve en sterk geavanceerde manier van communicatie beveiliging die kinderlijk eenvoudig is te installeren op praktisch alle smartphones in combinatie met ieder netwerk.”, aldus Mark Moons, Business Development Director bij I.X.

Wireless privacy key

I.X heeft een aantal producten, waaronder de R2 smartkey voor veilige draadloze verbindingen op smartphones en de R7 Smart Key voor versleutelde gesprekken.

De I.X R2 is een keycard ter grootte van een creditcard die de gebruikers identiteit waarborgt via een CC EAL5+ -gecertificeerd beveiligd element. Gebruikers van de I.X R2 Smart Key communiceren rechtstreeks en encrypted met elkaar, zonder tussenkomst van een server, waardoor de kans op hacks en onderscheppingen nihil is.

De I.X R2 smart key staat via een beveiligde draadloze verbinding in contact met de Android of iOS smartphone van de gebruiker. Wanneer de gebruiker de smartphone kwijt raakt wordt de draadloze verbinding verbroken en gaat de data op de smartphone automatisch op slot, nog voordat de gebruiker door heeft dat de smartphone weg is.

Versleutelde gesprekken

De I.X R7 smart key is speciaal ontworpen om zo veilig mogelijk onderling te bellen. Alle risico’s op het uitlekken van gesprekken zijn weggenomen in de ontwerpfase van het device en software architectuur. De uit 3D-crystal glas gevormde I.X R7 heeft geen display, geen SD Card slot of USB port zodat er geen data de R7 kan verlaten. De I.X R7 verbindt met andere I.X R7 smart keys via een gepatenteerde multi-pair technologie die zelfs telefoonnummers overbodig maakt.

I.X en Ingram Micro gaan onder andere samenwerken met Motorola om kant en klare cybersecurity oplossingen te bieden aan klanten, omdat zij zich herkennen in de toenemende dreiging. “De digitalisering van onze maatschappij heeft naast vele voordelen ook steeds toenemende uitdagingen. Smartphonefabrikanten, en andere partijen in de ICT, dienen allen gezamenlijk deze ontwikkeling zeer serieus te nemen en innovaties en oplossingen te bieden om gebruikers te helpen om zich eenvoudig en vakkundig daartegen te wapenen”, aldus Ruben Weenink directeur bij Motorola Benelux.