Samenwerking Check Point en Europol in strijd tegen ransomware

Check Point Software Technologies en Europol slaan de handen in elkaar om zowel bedrijven als particulieren te beschermen tegen de groeiende dreiging van ransomware.

De beide partijen hebben samen een rapport gepubliceerd, ‘Ransomware: What You Need to Know’, waarin de snelle opkomst van ransomware in kaart is gebracht. Van vroege varianten zoals Cryptolocker, dat voor het eerst in 2013 opdook, tot de huidige high-profile dreigingen, waaronder de Locky-, CryptXXX-, TorrentLocker-, Jigsaw- en Cerber-families. Het rapport beschrijft de specifieke aanvalsmethoden van elke afzonderlijke ransomware-familie, en somt op welke decryptietools beschikbaar zijn voor bedrijven en particulieren om hun gegijzelde bestanden te ontsleutelen.

Het Check Point en Europol-rapport geeft ook een gedetailleerd en praktisch advies over hoe organisaties en particulieren de besmetting van hun apparatuur met gijzelingssoftware kunnen voorkomen. Daarnaast geeft het rapport best practice tips over hoe te reageren op en herstellen van een aanval.

Check Point maakt deel uit van Europol’s Cybercrime Center Internet Security Advisory Board, en is een associate partner van het internationale No More Ransom project, een samenwerkingsverband tussen wetshandhavers en de particuliere sector om gezamenlijk ransomware te bestrijden. Check Point biedt haar cybersecurity-ervaring en technische expertise aan om te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen tegen ransomware.

Het gezamenlijke rapport is hier te downloaden.
Meer informatie: www.checkpoint.com