Provincie Noord-Brabant voldoet aan BIO-norm

De provincie Noord-Brabant is gecertificeerd voor de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de ISO 27001. Het is daarmee de eerste organisatie die voldoet aan de door de Nederlandse overheid gestelde norm uit 2019.

In 2020 moeten alle overheidsorganisaties hun eerste verantwoording kunnen afleggen in de mate waaraan zij voldoen aan de BIO, de nieuwe norm voor overheidsorganisaties. Deze norm beoogt de beveiliging van informatie(systemen) bij alle bestuurslagen en bestuursorganen van de overheid te verbeteren, zodat alle onderdelen erop kunnen vertrouwen dat onderling uitgewisselde gegevens beveiligd zijn volgens de wet- en regelgeving.

Om aan de BIO en ISO 27001 norm te voldoen, heeft de provincie Strict Control Cockpit gebruikt. Strict Control Cockpit is software die organisaties helpt om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. De software heeft de provincie een tijdsbesparing opgeleverd van 6-12 maanden waardoor ze nu aan de norm kunnen voldoen. De provincie hoopt een voorbeeld te kunnen zijn voor andere overheidsorganisaties.