Palo Alto Networks lanceert GlobalProtect clouddienst

Next-generation securityaanbieder Palo Alto Networks heeft een nieuwe clouddienst, GlobalProtect, geannonceerd. Hiermee wordt de next-generation security-infrastructuur van Palo Alto Networks als clouddienst beschikbaar voor externe kantoren en mobiele gebruikers.

De nieuwe clouddienst biedt klanten de preventieve mogelijkheden van het Palo Alto Networks Security Platform, inclusief zichtbaarheid en beheer van applicaties, dreigingspreventie, URL-filters en WildFire-dreigingsanalyse, om externe netwerken en mobiele gebruikers te beveiligen. Met deze nieuwe dienst kunnen organisaties die over veel verschillende locaties verspreid zijn hun veiligheid en beveiliging verhogen en tegelijkertijd de complexiteit die inherent is aan het beheer van kostbare, tijdrovende en lastige wereldwijde uitroloperaties terugbrengen.

Het voortdurend toenemende aantal mobiele gebruikers, een geografisch verspreid werknemersbestand en cloudapplicaties dwingen organisaties ertoe om hun infrastructuur op het gebied van cyberveiligheid, die van oudsher is gericht op het beveiligen van het bedrijfsnetwerk, mee te laten veranderen. Om ook externe netwerken en mobiele gebruikers te beveiligen, kunnen typische benaderingen, zoals het omleiden van verkeer naar het bedrijfsnetwerk of het gebruik van producten op meerdere stations – lastig te beheren en kostbaar zijn. Ook kan dit leiden tot inconsistent beleid en inconsistente bescherming. Als er op alle externe locaties honderden of zelfs duizenden apparaten moeten worden geleverd, in gebruik moeten worden genomen en onderhouden, leidt dit vaak tot een efficiënte maar beperkte beveiligingsoplossing die veel tijd en geld in beslag neemt, met als resultaat een tekortschietende beveiliging en een organisatie die kwetsbaar is voor cyberaanvallen.

GlobalProtect ruimt de operationele obstakels van een traditionele gedistribueerde beveiligingsinfrastructuur uit de weg en biedt in de plaats daarvan de preventieve mogelijkheden van het Next-Generation Security Platform van Palo Alto Networks, waarmee klanten de constante bescherming genieten om cyberaanvallen in alle gedistribueerde netwerken en cloudomgevingen overal ter wereld met succes te kunnen afslaan. Daarnaast kan GlobalProtect constante security realiseren in alle computeromgevingen binnen de organisatie – ongeacht waar de apparaten of gebruikers zich bevinden en tegen voorspelbare kosten.

Meer informatie: www.paloaltonetworks.com