Nuvias bouwt met WatchGuard aan sterkere positie in de cloudmarkt

WATCHGUARD AUTHPOINT NEXT GEN MULTIFACTOR AUTHENTICATION

De security practice van Nuvias in de Benelux is gebouwd op de fundamenten van de in 2017 overgenomen value added securitydistributeur DCB. Daarbij verwierf Nuvias een aantal bekende securitymerken, waaronder WatchGuard dat centraal staat in dit artikel. De redactie sprak met Kris Vastenavondt die als technical manager binnen Nuvias Benelux verantwoordelijk is voor het securityportfolio.

 

Kris Vastenavondt opent het gesprek met de woorden: “Zoals je weet is WatchGuard indertijd gestart als fabrikant van firewall appliances en heeft zijn portfolio geleidelijk uitgebreid naar andere facetten van security. Zo werd in 2016 Secure Cloud Managed Wi-Fi toegevoegd, wat de eerste cloudoplossing voor het beheer van access points van WatchGuard was én een alternatief is voor de controller-gebaseerde firewalloplossing. WatchGuard maakte in zijn firewalls al langer gebruik van clouddiensten, zoals Webblocker met Forcepoint en APTblocker met Lastline, maar zonder deze als zodanig te benoemen.” Daar kwamen later andere diensten zoals DNS Watch bij. Maar wat nog ontbrak was een goed beveiligde authenticatieoplossing. Vastenavondt: “Daarvoor nam WatchGuard in 2017 het Braziliaanse Datablink over en bouwde deze van oorsprong on-premisedraaiende multifactor-authenticatieoplossing om tot clouddienst. En dat werd AuthPoint zoals we dat nu kennen.”

‘WatchGuard heeft een sterke focus op de markt voor Managed Service Providers’

Multi-tiered multi-tenant

AuthPoint draait op de WatchGuard Cloud, een multi-tiered multi-tenant platform dat optimaal is ingeregeld om door een distributeur of reseller in te zetten naar de eindgebruiker. “Voor resellers een fantastische tool om  aan te loggen en in je portal al je klanten  te overzien en van daaruit de multifactor oplossingen van je eind klanten te beheren”, aldus Vastenavondt. “Recent is ook WatchGuard Cloud  Visibility aan het platform toe gevoegd, waarmee alle essentiële netwerk informatie zoals bedreigingen, gebruikersgedrag of band breedtegebruik via over zichtelijke dashboards kunnen worden geraadpleegd. De ingebouwde rappor tagetool levert alle rapportage waarmee compliancy eenvoudig kan worden aangetoond.”

Alles naar de cloud

Vastenavondt: “WatchGuard heeft een sterke focus op de markt voor Managed Service Providers en heeft als uiteindelijk doel om alle oplossingen, waaronder ook Secure Wi-Fi, Threat Detection & Response (TDR) en DNSWatch, onder beheer van de WatchGuard Cloud te brengen. MSP’s werken nu eenmaal het liefst vanuit één centrale console voor monitoring en beheer.”

Kris Vastenavondt

Van de perimeter naar de core

WatchGuard is gestart als leverancier van fysieke firewall appliances, waar later ook op Hyper-V- en VMware- draaiende virtuele appliances aan werden toegevoegd. “Onze native cloud firewalls draaien in AWS- of Azure- omgevingen, waar niet alleen opslag, maar ook shared-computingpower wordt aangeboden”, weet Vastenavondt. “Ook daar biedt WatchGuard met Firebox Cloud dezelfde netwerksecurity features die je in de ook in de on-prem- en virtuele omgevingen terugvindt.”

‘In zee gaan met WatchGuard en Nuvias is commercieel aantrekkelijk’

Meer dan alleen authenticatie AuthPoint wordt gemanaged in WatchGuard Cloud en is meer dan alleen multifactorauthenticatie. “Het beschermt ook de identiteit van de gebruikers bij toegang naar verschillende applicaties. Die kunnen on-prem zitten achter een WatchGuard firewall en dan kom je middels Radius via een VPN-verbinding op een veilige manier in je netwerk terecht. Voor applicaties in de cloud heeft WatchGuard de SAML- standaard geadopteerd, waarbij de gebruiker via een single sign-on toegang heeft tot alle cloudapplicaties en -services.”

WatchGuard volgt daarmee de ontwikkelingen in de markt, waarbij (hybride) cloudoplossingen steeds vaker de voorkeur krijgen. Zowel Windows- als Mac-endpoints kunnen met AuthPoint worden beschermd.

Samen met partners naar de cloud

“Het is logisch dat WatchGuard voor de groei in de cloudmarkt gebruikmaakt van het partnernetwerk dat in de afgelopen jaren is opgebouwd”, legt Vastenavondt uit. “Groot voordeel daarbij is dat Auth-Point ook uitstekend ingezet kan worden met andere merken, zolang er maar gebruik wordt gemaakt van Radius. WatchGuard heeft daarvoor een
speciale ‘technology ecosystem’-pagina op zijn website waar middels een whitepaper de integratie van alle beschikbare oplossingen aan bod komt.”

Ondersteuning door Nuvias
Nuvias ondersteunt AuthPoint met onder meer promoties, trainingssessies en demonstraties. “Zo bieden we hulp bij eerste installaties; we hebben daarvoor een vijftal securityspecialisten in ons Beneluxteam”, vertelt Kris Vastenavondt. “In zee gaan met WatchGuard en Nuvias is commercieel aantrekkelijk, de prijsstelling is uiterst competitief, de oplossing draait volledig in de cloud – dus zonder hardware-investeringen voor de partner – en is daarmee een aantrekkelijk alternatief voor non-cloud authenticatieoplossingen.”

Het WatchGuard Cloud multi-tenant platform biedt volgens Vastenavondt vele voordelen. “Zo kan een gebruiker met een geregistreerde licentie zijn eigen WatchGuard Cloud inhaken op die van een partner, maar na verloop van tijd ook weer probleemloos switchen naar een andere dienstverlener. Optimale bescherming én keuzevrijheid zijn voor steeds meer klanten doorslaggevende criteria. Meer weten over wat we voor jou als IT-dienstverlener kunnen betekenen? Je vindt onze contactgegevens aan de onderzijde van dit artikel”, besluit Vastenavondt het gesprek.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 6]

Lees het artikel hier in PDF