Nieuwe F5 stand-alone firewall beschermt IoT- en 5G-netwerken

Securityspecialist F5 Networks heeft een nieuwe firewall op de markt gebracht die service providers helpt hun netwerken te beveiligen met het oog op de overstap naar 5G en de groei van IoT. Deze stand-alone, carrier-class firewall kan tot 1,2 miljard gelijktijdige verbindingen verwerken en meer dan 20 miljoen verbindingen per seconde. Met deze introductie illustreert F5 zijn visie om meer nadruk te leggen op specifieke beveiligingsoplossingen.

Het IoT, de migratie naar 5G en NFV-netwerken, de toename van het aantal apparaten, netwerken en applicaties en de beveiligingslekken hierin vereisen betere beveiliging van de infrastructuur van service providers. De geconsolideerde security-toepassingen van F5 gericht op laag 4 tot en met 7, inclusief CGNAT-integratie, bieden een meerlaagse end-to-end bescherming. Hierdoor worden applicaties, de control plane en data plane beveiligd tegen APT’s en DDoS-aanvallen.

Om ook in de toekomst netwerken te beveiligen moeten service providers de flexibiliteit, prestaties en security van Gi LAN vergroten. De nieuwe F5-toepassingen bieden service providers performance die mee kan groeien met de ontwikkeling van 5G en IoT.

“Service providers willen een antwoord hebben op de gigantische groei aan abonnees, data, apparatuur en het internet of things door hun netwerken opnieuw in te richten zodat ze schaalbaar worden. Daarbij lopen ze tegen verschillende uitdagingen aan, onder andere op security-gebied. Met de nieuwe firewall en aanvullende beveiligingsoplossingen zijn service providers in staat aanvallen af te slaan en de bescherming van gebruikers te waarborgen”, aldus Gert Jan Wolfis, Sr. Field Systems Engineer bij F5 Networks.

Meer informatie: www.f5networks.nl