Kaspersky Lab introduceert nieuwe generatie home security oplossingen voor ‘huishouden 2.0’

Kaspersky Lab introduceert nieuwe versies van de Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security-oplossingen. Met deze nieuwste versies voorziet het IT-beveiligingsbedrijf in een grote behoefte van consumenten voor een veilige thuisomgeving waarin gemiddeld 6,3 apparaten permanent verbonden zijn met internet.

De nieuwe generatie home security oplossingen zijn voorzien van extra anti-phishing- en anti-ransomwaretechnologie, meer en betere alerts bij cyberdreigingen, aanvullende versleuteling van data(verkeer) en een Kaspersky Safe Kids dienst.

security

Gemiddeld heeft een huishouden meer met-internet-verbonden-apparaten in huis dan mensen en dieren. Bovendien speelt deze apparatuur een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Of het nu gaat om winkelen, de was doen, zakendoen of kattenfilmpjes delen. Meer connectiviteit zorgt ook voor meer beveiligingsproblemen. Zo blijkt uit de Kaspersky Cybersecurity Index dat nog altijd 39 procent van de burgers hun technologie niet goed beschermd heeft tegen hackers, malware, financiële fraude en andere gevaren.

De nieuwste versies van Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security zijn nu uitgerust met extra phishing-technologie om te voorkomen dat gebruikers ten prooi vallen aan nep- of spam-e-mails, nepwebsites en fraude. Daarnaast informeert de verbeterde URL Advisor de consument via een speciale indicator in een zoekmachine of het zoekresultaat naar een vertrouwde, verdachte, gevaarlijke of phishing-website leidt, of naar een website die schade aan de computer kan toebrengen. Verder zijn de nieuwe generatie consumentenoplossingen voorzien van aanvullende anti-ransomware-functies om zelfs de meest gecompliceerde ransomware te bestrijden.

Om te garanderen dat informatie bij de rechtmatige eigenaar blijft, biedt de nieuwe App Lock-functie voor Android een extra beveiligingslaag met een geheime gebruikerscode die voorkomt dat onrechtmatige telefooneigenaars bepaalde apps, zoals instant messaging, sociale media en e-mail kunnen openen. Gebruikers van de nieuwe Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security profiteren bovendien van de geïntegreerde Kaspersky Secure Connection-functionaliteit. Deze dienst versleutelt automatisch al het dataverkeer bij het gebruik van onveilige wifi of gevoelige websites.

Onderzoek heeft aangetoond dat ouders zich zorgen maken om hun kinderen die steeds vaker online zijn. 60 procent van de ouders is bang dat hun kinderen zonder toezicht worden geconfronteerd met schadelijke informatie. Ontwikkelaars van Kaspersky Lab hebben daarom Kaspersky’s beproefde ouderlijk toezicht in de nieuwste versie van Kaspersky Total Security opgenomen. Dit stelt ouders in staat tijdslimieten in te stellen voor specifieke apparatuur. Verder kan daarmee het gebruik van applicaties of toegang tot informatie met obscene taal, informatie over drugs of andere volwassen content beperkt of uitgeschakeld worden. Dat is allemaal onderdeel van Kaspersky Safe Kids-dienst.

Kaspersky Lab doet voortdurend onderzoek naar het gedrag van de hedendaagse digitale consument. Zo blijkt dat 63 procent van de internetgebruikers zich zorgen maakt over phishing e-mails en -websites. Naast de angst voor nepwebsites zijn ‘internethuishoudens’ bang om data kwijt te raken, met foto’s als meest waardevolle categorie. Onderzoek van Kaspersky Lab leert bijvoorbeeld dat veel mensen het verlies van hun digitale foto’s als stressvoller ervaren dan een ziek huisdier of het breken met hun partner. Bovendien maakt meer dan de helft van de huishoudens zich zorgen over het vooruitzicht van door ransomware gegijzelde data. Naar verwachting zal dit percentage van 56 procent verder toenemen na de recente WannaCry-epidemie. Tenslotte geeft 44 procent van de internetgebruikers aan dat hun gegevens niet onbedoeld onder andermans ogen mogen komen.

Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux: “Onze nieuwste versies van Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security voorzien in de hedendaagse behoeften van het huishouden 2.0 waarin een veilige digitale wereld steeds belangrijker wordt. Angst om slachtoffer te worden van digitale oplichterij of de zorg om onbeschermde online kinderen pakken we aan met de meest geavanceerde features in onze nieuwe generatie home security-oplossingen.”

Meer informatie: www.kaspersky.com