Nieuwe Kaspersky Endpoint Security Cloud beschermt zakelijke Mac-gebruikers en biedt MSP’s geavanceerde functionaliteit

Er dreigt een reëel gevaar voor bedrijven die Mac-apparatuur gebruiken: vorig jaar detecteerde Kaspersky Lab 11,8 miljoen cyberaanvallen tegen Mac-gebruikers. MacOS-specifieke malware, OS-agnostische phishing- en ‘man in the middle’ duiken steeds vaker op.

Om bedrijven die het veilige karakter van hun apparaten overschatten te helpen, heeft Kaspersky Lab een nieuwe generatie uitgebracht van zijn Kaspersky Endpoint Security Cloud. Het voorziet zakelijk gebruikte Mac’s van cloudgebaseerde meerlaagse bescherming en geeft Managed Service Providers meer automatiserings- en beheermogelijkheden.

Cybercriminelen laten zich tegenwoordig niet meer afschrikken door de ingebouwde beveiligingsfuncties van het Apple-platform. In de periode 2016-2017 doken nieuwe Mac-dreigingen op: van de eerste bekende, volledig Mac-gerichte ransomware KeRanger in maart 2016 tot de ‘Fruitfly’ malware en de ‘Patcher’ ransomware begin 2017. Dit omvat gerichte spam-, phishing- en social engineering-dreigingen gericht op mensen, niet op besturingssystemen, zodat MacOS-beveiligingstechnologieën mogelijk kansloos zijn.

In feite maakt de vermeende immuniteit voor cyberdreigingen Mac-apparaten een aantrekkelijk doelwit voor meer geavanceerde malware-ontwikkelaars. Criminelen kunnen deze minder kwetsbare, maar meestal onbeveiligde systemen gebruiken om toegang te krijgen tot het bredere bedrijfsnetwerk. Dit is meteen ook de reden waarom het niet alleen een gevaar is voor ontwerpstudio’s, reclamebureaus of startups waar Macs domineren. Het beveiligen van zowel Windows- als Mac-besturingssystemen, naast mobiele platformen, wordt een uitdaging voor bedrijven met gemengde IT-omgevingen.

Om deze bedrijven de veiligheid te helpen waarborgen op alle platformen, heeft Kaspersky Lab een nieuwe generatie uitgebracht van Kaspersky Endpoint Security Cloud, die nu ook zakelijk gebruikte Mac-apparatuur beschermt. Kaspersky Endpoint Security Cloud stelt kleine en middelgrote bedrijven in staat hun beveiligingsroutine te vereenvoudigen via beheer op afstand van meerdere MacOS- en Windows-werkstations, mobiele apparaten en file servers, dankzij de intuïtieve cloud-gebaseerde console. Zakelijke Mac-gebruikers ontvangen nu meerlaagse antimalware bescherming en webbescherming, naast de configuratie van scan-uitsluitingen en geoptimaliseerd gebruik van computerbronnen.

MSP’s beheren meerdere klantaccounts tegelijk en hebben daarom speciale tools nodig om ultiem inzicht in en controle over de workflow te krijgen, plus consistente geautomatiseerde facturatie en rapportage en uniform beheer van de beveiliging. Om dit te garanderen heeft Kaspersky Lab de integratie afgerond van Kaspersky Endpoint Security Cloud met de toonaangevende remote monitoring en management (RMM) en professionele service automatisering (PSA) platformen ConnectWise Manage en ConnectWise Automate.

Na installatie van de Kaspersky Security Integration Plugin hebben MSP-teams toegang tot geautomatiseerde beveiligingsscans en updates, de uitrol van remote clients en een gecentraliseerd beveiligingsdashboard om de accounts van klanten te beheren via een enkele ConnectWise console.

“We zijn verheugd om de volgende generatie uit te kunnen brengen van Kaspersky Endpoint Security Cloud, die nu bedrijven met Mac-computers beschermt. Het zorgt ervoor dat de bescherming tegen cyberdreigingen kleine en middelgrote ondernemingen niet afleidt van andere taken, terwijl het gehele bedrijfsnetwerk beschermd blijft — zelfs als ze slechts 15 minuten besteden aan beveiliging. Als er geen interne resources beschikbaar zijn, helpt de oplossing ook bij het uitbesteden van de IT-beveiliging aan een service provider, door ervoor te zorgen dat ze nog steeds kunnen bijhouden van wat er gaande is in hun infrastructuur”, licht Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux, toe.

Meer informatie: www.kaspersky.com