Interstroom levert nieuwe security appliances GNAT Box

Interstroom informatietechnologie, een distributeur uit Hengelo, heeft recentelijk twee nieuwe security appliances van GNAT Box op de markt gezet.

Interstroom informatietechnologie, een distributeur uit Hengelo, heeft recentelijk twee nieuwe security appliances van GNAT Box op de markt gezet.

De appliances werken met security software van Kaspersky, Surfcontrol en Mailshell.Bij Instroom informatietechnologie zijn twee nieuwe GNAT Box appliances van leverancier Global Technology Associates leverbaar: de GB-250 en GB-2000. De producten zijn net als de rest van de GNAT Box reeks niet gericht op de budgetmarkt, maar op de professionele eindgebruiker en automatiseerder die beveiligingsoplossingen met een gerechtvaardigde prijs/kwaliteit verhouding zoeken. Dit zegt Bastiaan Slütter, sales medewerker bij Instroom technologies. Hij vertelt verder: "In samenwerking met Kaspersky Labs en Mailshell is een mailfilter ontwikkeld dat zowel virussen als spam buiten de deur houdt. Daarnaast bestaat er de optie om de applicaties te gebruiken met de content filering van SurfControl en anti-virus oplossingen van Trend Micro. Automatische updates zorgen voor een adequate, up-to-date bescherming van het netwerk die alle inkomende e-mail grondig doorzoekt. De anti-virus en anti-spam software in combinatie met de statefull packet inspection firewall, de IPSec VPN functionaliteit (virtual private network) en het product Surf Sentinel voor content filtering van SurfControl, vormen een combinatie die het bedrijfsnetwerk optimaal bewaakt." Met de introductie van de GB-250(e) en GB-2000(e) heeft GNAT Box een aantal producten die voor veel organisaties de complete netwerkbeveiliging voor zijn rekening kunnen nemen, aldus Slütter. "De overzichtelijke gebruikersinterfaces (via console, Windows en web) stellen systeembeheerders in staat om desgewenst overal ter wereld beheer en monitoring uit te voeren." De GB-250(e) is bedoeld voor het MKB segment. De security appliance is verkrijgbaar in varianten voor 10 medewerkers en 25 medewerkers. De box heeft een desktop formaat en beschikt over drie netwerkinterfaces; één voor de Internetverbinding, het interne netwerk en optioneel een derde, beveiligd segment: DMZ (Demilitarised Zone, een neutrale zone tussen het Internet en een private LAN). Voor de GB-2000(e) geldt dat de appliance een ongelimiteerd aantal gebruikers aan kan. Deze 1U rackmountable security appliance is bedoeld voor de grotere organisaties. Slütter zegt nog resellers te zoeken die GNAT BOX willen verkopen "Voor de eindgebruiker is GNAT box een complete security oplossing en het kost slechts 30 euro per gebruiker per jaar."