F-Secure partners krijgen een sterker portfolio

Overname van MWR Infosecurity werpt zijn vruchten af

2018 is nu al een bijzonder jaar voor F-Secure. Vlak voor de zomer bereikte de lange bestaansgeschiedenis van het Finse bedrijf een nieuwe mijlpaal met de overname van MWR Infosecurity. Channelconnect spreekt met Aart Jonkers, country sales manager voor F-Secure Benelux, over wat dat betekent voor de channelpartners.

 

Vlak voor de zomervakantie maakte F-Secure de overname bekend van cybersecurity serviceprovider MWR Infosecurity. Het is de grootste overname (92 miljoen euro) in de historie van F-Secure. MWR Infosecurity is een bedrijf met ongeveer 400 medewerkers dat wereldwijd actief is op het gebied van cybersecurity consultancy. Door die overname is F-Secure in een klap de grootste aanbieder van cybersecurity-services in Europa geworden.

Past goed

De werkwijze en filosofie van MWR Infosecurity past in het straatje van F-Secure, stelt Jonkers. “MWR past heel goed in onze visie die gaat over het voorspellen, voorkomen, detecteren van dreigingen en over response- oplossingen”, stelt Jonkers. Traditionele beveiligers proberen zo goed mogelijk te voorkomen dat hun klanten slachtoffer worden van een hack, maar F-Secure is ervan overtuigd dat een incident voorkomen niet altijd kan en dat je dus een antwoord klaar moet hebben voor als er een incident plaatsvindt. “Cyberdreigingen is een fenomeen dat er is en dat ook niet meer weggaat. Daar zal je een keer mee te maken krijgen.”

Expertise

“MWR heeft veel expertise in huis waarmee wij nog meer en betere services kunnen bieden op het gebied van voorspellen en reageren op incidenten (‘predict and respond’) om dreigingen in kaart te brengen. Ook hebben ze producten die naadloos aansluiten bij de detect-producten die wij al hadden.” Hierdoor wordt F-Secure een partij met nog betere producten die de partners en klanten een sterkere propositie kan geven.

‘Met cyberdreigingen krijgt iedereen een keer te maken’

“Met onze oplossingen halen wij de verdachte IT-events bij klanten eruit. Dat gebeurt door slimme technologie omdat al die data teveel is om door mensen verwerkt te worden. De lijst met verdachte gebeurtenissen moet wel door onze business partners worden bekeken op verdachte patronen om te kunnen oordelen wat er opgelost moet worden en wat niet.” Het is dus een mooie mix van technologie en menselijke kennis. Jonkers geeft een voorbeeld van hoe bescherming door partners in de praktijk werkt. “In een bedrijf van 1000 medewerkers heb je per dag al snel zo’n 100 miljoen IT-events. Uit al die events haalt onze technologie er misschien 100 uit die dan bekeken moeten worden. Daar komen dan een stuk of 20 events uit die echt verdacht zijn en daaruit blijven er mogelijk 1 of 2 over die echt een probleem zijn en opgelost moeten worden.”

Next step

“Onze partners begrijpen gelukkig dat onze nieuwe dienst Rapid Detection & Response de volgende stap is in cybersecurity. Ze bevestigen dat hun klanten aangeven dat er meer nodig is dan alleen het voorkomen van cyberincidenten want dat is niet meer voldoende.” Volgens Jonkers zullen partners en eindgebruikers op korte termijn nog niet veel merken van de overname van MWR. “Maar de technologie, de oplossingen en intelligentie in de cloud van MWR zorgt er uiteindelijk wel voor dat de managed services en producten van F-Secure verder worden verbeterd en dat we een nog beter portfolio hebben.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 5-2018]

Lees het artikel hier in PDF