Fortinet breidt Security Fabric-ecosysteem uit met nieuwe partners

Cybersecurityspecialist Fortinet laat weten dat er acht vooraanstaande ICT-leveranciers zijn toegetreden tot zijn Fabric-Ready Partner Program. Deze nieuwe partners breiden de beveiligingsmogelijkheden van de Fortinet Security Fabric uit om nóg krachtiger bescherming te bieden voor traditionele, gevirtualiseerde, softwaregedefinieerde en cloud-omgevingen en de inzet van hun beveiligingsoplossingen te vereenvoudigen.

De nieuwe deelnemers aan het Fabric-Ready Partner Program zijn AlgoSec, Attivo Networks, Cisco, Hewlett Packard Enterprise, Nuage Networks (een dochteronderneming van Nokia), Silver Peak, VeloCloud en Versa Networks. Het Fabric-Ready Partner Program versterkt het ecosysteem van technologische samenwerkingsverbanden van Fortinet door de architectuur van de Fortinet Security Fabric open te stellen voor beveiligingsoplossingen die de functionaliteit daarvan optimaal aanvullen. Partners die aan dit programma deelnemen testen de integratie van hun technologie met de Security Fabric, delen hun productplanning met Fortinet om voor consistente interoperabiliteit te zorgen en profiteren van gezamenlijke go-to-marketinitiatieven. Fortinet heeft tot dusver 22 partners binnen het Fabric-Ready-programma samengebracht. Deze vooraanstaande ICT-leveranciers leveren kant-en-klaar geïntegreerde en integrale oplossingen aan. Zakelijke klanten van Fortinet kunnen daarmee zorgen voor kostenbesparingen en een verlichting van de takenlast op het gebied van technische ondersteuning.

Het Fortinet Security platform stelt organisaties in staat om hun bestaande technologische investeringen optimaal te benutten. Hiertoe werken de oplossingen van de deelnemende partners samen op basis van de helder gedefinieerde API’s (application programming interfaces) van Fortinet, die een hechte integratie met de Fortinet Security Fabric mogelijk maken. Deze integratie breidt de bescherming uit naar softwaregedefinieerde, gevirtualiseerde en cloud-omgevingen en zorgt voor naadloze interoperabiliteit met de oplossingen en diensten van partners.

Het programma biedt samenwerkingsverbanden op de volgende onderwerpen:
– Cloud computing: Hewlett Packard Enterprise (HPE Helion), Nuage Networks, VeloCloud, Versa Networks
– Endpoints, IoT (bedreigingsdetectie en tegenmaatregelen): Attivo Networks
– Beheer: AlgoSec, Hewlett Packard Enterprise (WebInspect)
– SIEM: Hewlett Packard Enterprise (ArcSight)
– Systeemintegratie: Hewlett Packard Enterprise
– Virtualisatie, SDN, NFV: Cisco (ACI), Nuage Networks, Silver Peak, VeloCloud en Versa Networks

John Maddison, senior vice president Products & Solutions bij Fortinet: “Snelle en gecoördineerde tegenmaatregelen zijn van cruciaal belang om moderne cyberbedreigingen de baas te blijven. De Fortinet Security Fabric biedt de uitgebreide bescherming die nodig is om de complete bedrijfsinfrastructuur veilig te houden en maakt een hechte integratie mogelijk met beveiligingsoplossingen van andere leveranciers via het Fabric-Ready Partner Program. Dankzij deze open aanpak kunnen de beveiligingsoplossingen van uiteenlopende leveranciers in real time praktisch inzetbare bedreigingsinformatie en tegenmaatregelen uitwisselen. Zo kunnen Fortinet en zijn partners de ICT-omgevingen van bedrijven effectiever beschermen, van het IoT tot de cloud. Fortinet is bijzonder verheugd met de toetreding van acht nieuwe partners tot het Fabric Ready-programma en hun niet aflatende streven om onze klanten een veiliger toekomst te bieden.”

Meer informatie: www.fortinet.com