Cisco en IBM slaan handen ineen bij bestrijding cybercrime

Cisco en IBM Security hebben bekend gemaakt dat ze gaan samenwerken om een antwoord te geven op de almaar groeiende dreiging van cybercriminaliteit. De nieuwe samenwerking strekt zich uit over producten, services en dreigingsinformatie ten behoeve van klanten.

Cisco’s security oplossingen worden geïntegreerd in IBM’s QRadar platform om de netwerken, endpoints en cloud van organisaties te beschermen. Klanten gaan ook profiteren van de schaalgrootte en reikwijdte van de ondersteuning van Cisco producten voor Managed Security Service Providers door IBM Global Services. De samenwerking betreft ook een nieuwe dimensie in de relatie tussen de IBM X-Force en Cisco Talos security research teams, die voortaan gezamenlijke threat intelligence research gaan doen en nauwer samenwerken bij grotere cybersecurity incidenten.

Eén van de kernproblemen waar security teams tegenaan lopen is de verspreiding van security tools die niet met elkaar kunnen communiceren of integreren. Uit een recent Cisco onderzoek onder 3.000 CSO’s blijkt dat 65 procent van de organisaties tussen de 6 en 50 verschillende security producten in gebruik heeft. Het beheren van zo’n complex landschap betekent een extra uitdaging voor de vaak toch al overbelaste security teams en kan leiden tot mogelijke gaten in de beveiliging. De nieuwe samenwerking tussen Cisco en IBM Secur ity focust met name op het helpen van organisaties bij het verkorten van de tijd voor detectie en het afzwakken van de bedreigingen door de beschikbaarstelling van geïntegreerde tools voor het automatiseren van een snellere en nauwkeuriger threat response.

De oplopende kosten van cybercriminaliteit maken het essentieel om bedreigingen zo snel mogelijk zichtbaar te maken en snel te blokkeren, wat centraal staat in een geïntegreerde defensieve aanpak. Daarbij gaat de combinatie van Cisco’s best-of-breed securityoplossingen en architectonische benadering en IBM’s Cognitive Security Operations Platform klanten helpen om hun organisatie van de kern van het netwerk tot de endpoints en de cloud te beschermen.

“Cybercriminaliteit gaat de samenleving rond 2012 wereldwijd 6 biljoen dollar kosten. Daarom is IBM altijd een voorstander geweest van open samenwerking en het delen van dreigingsinformatie om daarmee het businessmodel van cybercriminelen te ondermijnen,” aldus Marc van Zadelhoff, general manager bij IBM Security. “Nu Cisco ons defensieve ‘immuun-systeem’ gaat ondersteunen krijgen onze gezamenlijke klanten veel meer mogelijkheden om groter gebruik te maken van cognitieve technologieën zoals IBM Watson for Cyber Security. Ook de samenwerking tussen onze security teams IBM X-Force en Cisco Talos levert de ‘good guys’ waardevolle ondersteuning in hun strijd tegen cybercriminaliteit.”

Bron: PR/Newswire