CHIP: Kaspersky Lab MSP Partnerevent

Woensdagmiddag 18 april vormde het KNVB Trainingscentrum in Zeist het decor voor het eerste MSP partnerevent, waar ruim 65 partners op af waren gekomen. Het programma kende diverse break-out- en trainingssessies. De opening werd verzorgd door de opvolger van Martijn van Lom, Harco Enting. “Ik heb de overstap naar Kaspersky gemaakt omdat de missie van Kaspersky om de wereld een beetje veiliger maken me enorm aanspreekt.” Dat was een van de doorslaggevende redenen om voor Kaspersky te kiezen, aldus de nieuwe General Manager.

Vervolgens was de microfoon voor Jornt van der Wiel die tekst en uitleg gaf over het project ‘No More Ransom!’, een gemeenschappelijk initiatief van Kaspersky, McAfee, de Nederlandse Politie, Europol, Amazon Web Services en Barracuda. De verwachting is dat zich in de loop van de tijd meer partijen zullen aansluiten.

Van de Wiel behandelde een interessante praktijkcase, waarover je alles kunt vinden op www.nomoreransom.org. Kaspersky Lab heeft met de deelname aan het No More Ransom-project naar schatting 9,2 miljoen euro aan betalingen van slachtoffers aan cybercriminelen voorkomen. Om te voorkomen dat je bedrijf slachtoffer wordt van gijzelingssoftware, adviseert Van der Wiel bedrijven regelmatig back-ups te maken of dat te laten doen door de MSP-partner waar de IT is geoutsourcet.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 3-2018]

Lees het artikel hier in PDF