McAfee Data Exchange Layer en Cisco pxGrid vormen ‘s werelds grootste realtime securityplatform

Het McAfee Data Exchange Layer (DXL) platform wordt door steeds meer bedrijven gebruikt en werkt nu ook samen met oplossingen van Cisco Systems, ‘s werelds grootste aanbieder van beveiligingsoplossingen voor het bedrijfsleven. Daarnaast hebben nieuwe partners , waaronder IBM Security, zich aangesloten bij de McAfee Security Innovation Alliance.

“We moeten af van de situatie dat securityteams hun tijd verdoen met moeizame integratie en manuele taken. In plaats daarvan moeten zij zich kunnen concentreren op het afslaan van aanvallen”, zegt Raja Patel, VP & general manager corporate products bij McAfee. “We moeten dus zorgen dat beveiligingsoplossingen samenwerken in plaats van dat er steeds weer nieuwe beveiligingslagen worden toegevoegd. De samenwerking die we nu met Cisco en IBM Security hebben is wezenlijk om die informatiegaten te dichten en de zichtbaarheid op het netwerk te ontwikkelen die nodig is voor de bescherming tegen cybercriminelen.”

Door het toevoegen van Cisco’s pxGrid, het open platform voor het uitwisselen van beveiligingsinformatie, wint DXL aan impact. Beide platforms kunnen nu informatie over op handen zijnde aanvallen uitwisselen en automatisch de noodzakelijke maatregelen nemen tussen endpoints en het netwerk. Door deze interoperabiliteit kunnen organisaties nu beveiligingsoplossingen van honderden aanbieders integreren. Door het OpenDXL-initiatief dat in 2016 in het leven is geroepen worden integratie en orkestratie uitgebreid naar opensource- en zakelijke applicaties.

“Vanuit het bedrijfsleven klinkt al langer de roep om een beter zicht te krijgen op wat zich op het netwerk afspeelt en hoe daar in het geval van aanvallen sneller op gereageerd kan worden”, zegt Jeff Reed, senior vicepresident van de Security Business Group van Cisco. “De interoperabiliteit van Cisco pxGrid en DXL betekent dat dit voor de eerste keer op deze schaal werkelijkheid is geworden, dankzij de vele wederzijdse klanten die we hebben. Deze samenwerking tussen Cisco en McAfee biedt een duidelijke meerwaarde en vermindert de beveiligingsinspanningen van klanten.”

Meer informatie: www.mcafee.com