CyberArk neemt Conjur over ter verbetering DevOps security

Securityspecialist CyberArk heeft voor een bedrag van 42 miljoen dollar Conjur Inc. overgenomen, een Amerikaanse ontwikkelaar van DevOps security-software. 

Dankzij de technologie van Conjur kan CyberArk nu als enige een grootzakelijke oplossing aanbieden voor het beveiligen van DevOps lifecycles, door gevoelige informatie af te schermen en machine-identiteiten te beheren.

Nieuwe vormen van software-ontwikkeling zoals DevOps zijn zeer dynamisch. De zogeheten ‘secrets’, ofwel accountgegevens, SSH keys, API keys en andere gevoelige informatie, verplaatsen zich razendsnel door de IT-infrastructuur. Dit zorgt voor enorme risico’s. Gartner voorspelde halverwege 2016 dat aan het einde van dat jaar de helft van alle bedrijven DevOps zou gebruiken, maar dat nog geen 20 procent van de security-architects erin was geslaagd om informatiebeveiliging effectief door te voeren binnen die DevOps-initiatieven. CIO’s, CISO’s en ontwikkelaars hebben behoefte aan security-oplossingen die de agility en snelheid van DevOps bij kunnen houden. Door de kennis en technologie van CyberArk en Conjur samen te brengen is dat nu voor het eerst gelukt.

“DevOps-processen stellen bedrijven in staat veel efficiënter en sneller te werken, maar ze zorgen ook voor veel verder reikende risico’s door de hele organisatie”, aldus Udi Mokady, CEO van CyberArk. “Door de overname van Conjur zijn we nu als eerste in staat om die risico’s af te schermen middels een privileged accounts security-oplossing en secrets-management voor eigen datacenters, cloud en DevOps.”

De CyberArk-Conjur oplossing voor DevOps is per direct beschikbaar. Meer informatie: www.cyberark.com