IP intercom-specialist 2N in handen van Axis Communications

Axis Communications, een aanbieder van intelligente en op IP gebaseerde beveiligingsoplossingen, neemt de IP-intercomspecialist2N over, zo maakten beide bedrijven bekend.

De aanbieder van IP-beveiligingsoplossingen wil met de overname van de marktleider op het gebeid van IP-intercomproducten en -diensten haar portfolio van vooral IP video intercomoplossingen verder uitbreiden. Naast de toepassingen en oplossingen voor IP-intercomdiensten, biedt 2N ook oplossingen voor IP-audio- en IP liftintercoms. Ook zijn de verkoopkanalen van de specialist voor Axis Communications interessant. De intercomspecialist heeft sterke channels bij elektro- en telecominstallateurs en liftfabrikanten. Deze sluiten goed aan bij de bestaande verkoopkanalen van de IP-beveiligingsspecialist. In Nederland worden de producten van 2N  onder meer door tiptel geleverd.

Toekomst
IP-intercomDe IP-intercomspecialist zal als merk blijven bestaan en als een dochteronderneming binnen de Axis-groep fungeren. Beide bedrijven zullen gezamenlijk kennis gaan delen en elkaar gaan helpen bij R&D en markttoegang. Vooral zal de gezamenlijke expertise worden ingezet om analoge beveiligingssystemen te convergeren naar op IP gebaseerde toepassingen, zoals IP intercomdiensten, en het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden. 2N heeft haar hoofdkwartier in Praag, Tsjechië en heeft 200 medewerkers. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Meer info: Axis Communications, 2N