Check Point Infinity: cybersecurity-architectuur van de toekomst

Check Point Software Technologies heeft Check Point Infinity geïntroduceerd, de eerste, allesomvattende beveiligingsoplossing voor zowel netwerken, de cloud alsook mobiele applicaties. De nieuwe cybersecurity-architectuur is ontworpen om klanten te beschermen tegen het groeiend aantal cyberaanvallen.

“Check Point Infinity is het resultaat van onze visie om een security-architectuur te bouwen die de beste beveiliging koppelt met de beste intelligentie en het beste management voor netwerken, cloud en mobile”, zegt Gabi Reish, VP product management bij Check Point. “Deze architectuur bereidt organisaties optimaal voor, zodat ze kunnen inspelen op de veranderende dynamiek in de IT-wereld. Het principe is eenvoudig: een uniforme security-architectuur die bedrijven veilig houdt in elke omgeving.”

Check Point Infinity combineert drie elementen:
– Eén security-platform dat gebruikmaakt van gemeenschappelijke platformen, het delen van threat intelligence en een open infrastructuur voor ongeëvenaarde security, voor alle netwerken, clouds en mobiele devices.
– Preventieve Threat Prevention gericht op het voorkomen en blokkeren van de meest geavanceerde bekende en onbekende aanvallen, nog voordat ze plaatsvinden.
– Geconsolideerd systeem dat via één tool beheerd kan worden, waarbij de beveiligingsinstellingen modulair zijn aan te passen (naar type gebruiker). Verder worden alle threats op één scherm weergegeven voor gecentraliseerde beveiliging binnen één omgeving.

Check Point Infinity geeft bedrijven de mogelijkheid de controle te nemen over hun eigen beveiliging en hun volledige IT-infrastructuur te beschermen en te beheren als één samenhangende architectuur. Maar technologische vooruitgang heeft niet alleen onze manier van werken veranderd, deze is ook van invloed op de manier waarop bedrijven hun beveiliging moeten aanpakken.

Check Point Infinity speelt in op deze uitdaging en introduceert de volgende nieuwe toepassingen:
– Security Management: De lancering van het R80.10-managementplatform bevat tientallen nieuwe mogelijkheden en verbeteringen, waaronder unieke policy layers, security multi-zones en verbeterde prestaties om organisaties continu te beschermen tegen elke dreiging.
– Cloud: Het bijgewerkte en uitgebreide portfolio van Check Point vSEC Cloud Security integreert met private en public cloud-platforms voor de bescherming van cloud-omgevingen.
– Mobile: Het nieuwe SandBlast Mobile is de enige unified cross-platformoplossing in de industrie. Deze technologie beschermt organisaties tegen mobiele aanvallen. SandBlast Mobile spoort zowel bekende als onbekende malware op en blokkeert deze. Daarnaast beschermt SandBlast Mobile onder meer tegen besmette Wi-Fi netwerken, man-in-the-middle-aanvallen en SMS-phishing.
– Threat Prevention: de nieuw geïntroduceerde Check Point Anti-Ransomware-technologie stelt bedrijven in staat beschermd te blijven tegen cyberafpersing en de meest geavanceerde ransomware.
– Security Appliances: Check Point kondigt de nieuwe ultra high-end 44000 en 64000 security-gateways aan met ’s werelds snelste threat prevention-platform met een Real-World Production Threat Prevention van 42 Gbit/s en een Real-World Production Firewall van 636 Gbit/s. Ze bevatten ook een multi-bladed chassis om de dynamische behoeften van groeiende netwerken te ondersteunen. Daarnaast biedt Check Point de hoogste betrouwbaarheid en prestaties die noodzakelijk zijn voor de toekomst van cybersecurity.

Meer informatie: www.checkpoint.com