Westcon-Comstor richt Circular Technology Solutions Group op

Westcon-Comstor heeft een Circular Technology Solutions group opgericht die wordt geleid door de van Cisco afkomstige Alastair Borissow, hoofd van het wereldwijde sales-, marketing- en strategie team bij Cisco’s Certified Remanufactured Equipment business, Cisco Refresh.

In zijn nieuwe rol is Borissow verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een portfolio van circulaire technologie oplossingen die het bestaande aanbod van van Cisco Refresh producten van Westcon-Comstor moeten aanvullen. De groep gaat werken volgens de principes voor circulaire economie zoals die zijn ontwikkeld door de Ellen MacArthur Foundation en gaat meetbare voordelen opleveren voor alle betrokken partijen in de technologie waardeketen.

Via de Westcon-Comstor’s Circular Technology Solutions group kunnen partners nog competitiever worden, additionele omzet realiseren met interessabte marges, terwijl eindgebruikers zich verzekerd weten van 100 procent gecertificeerde apparatuur van OEM-kwaliteit tegen lagere kosten dan die van nieuwe producten.

“Als vooraanstaand Cisco distributeur heeft Comstor altijd voorop gelopen met Cisco Refresh. En in samenwerking met Cisco heeft Westcon-Comstor’s Global Deployment Solutions business een zeer succesvol en innovatief programma voor gemendse apparatuur uitgewerkt. Daarmee hebben we een unieke oplossingen gecreëerd voor onze wereldwijde klanten.”

Westcon-Comstor’s Circular Technology Solutions group maakt het bestellen van gecertificeerde apparatuur even eenvoudig als het bestellen van nieuwe producten, waarbij de vroegere complexiteit waarmee het gebruik van gereviseerde apparatuur tot het verleden behoort. Op verzoek krijgen de gerefurbishte producten een zelfde OEM-certified goedkeuringslabel, maar dan wel tegen lagere kosten en doorgaans ook nog kortere levertijden.
Daarmee kunnen partners niet alleen betere marges maken, maar ze kunnen ook betert concurreren met niet geauthoriseerde brokers, en klanten beschermen tegen de risico’s die horen bij niet-gecertificeerde grijze import, namaak en niet gelicensieerde producten.

Westcon-Comstor’s Circular Technology Solutions group gaat de bestaande mogelijkheden rondom Cisco Refresh verder uitbreiden, onder meer met pro-actief voorraadbeheer, snelle turnaround tijden, vereenvoudigde inkoop procedures en klantgerichte inkoop. In de toekomst worden de activiteiten verder uitgebreid naar andere vendoren uit het Westcon-Comstor portfolio en nieuwe servicevormen voor een ecosysteem van vooruitstrevende en flexibele partners.

www.westconcomstore.com