Refurbished hardware A-merken met twee jaar garantie

Resellers die hun klanten van kwalitatief hoogstaande IT-apparatuur van A-merken willen voorzien, kunnen terecht bij RefurbishedDirect. De distributeur biedt een ruime beschikbaarheid, twee jaar garantie en brengt meer dan 25 jaar IT-kennis mee.

We hoeven resellers nauwelijks meer uit te leggen dat het verkopen van refurbished hardware zo zijn voordelen heeft. “Dat desktops, notebooks en telefoons na een grondige revisie zeer interessant zijn voor de zakelijke markt, is inmiddels wel bekend,” zegt Floris-Jan Buunk , Key Accountmanager bij RefurbishedDirect. “Voor eindklanten is de investeringswaarde aanzienlijk lager en ook de reseller vaart er wel bij, als hij de apparatuur met de nodige kennis van zaken weet te verkopen.”

Kansen voor resellers

Dat laatste lukt met meer overtuiging als je aan kunt tonen dat de beschikbaarheid van de producten groot is en dat er twee jaar garantie op zit. “Het betreft altijd hoogwaardige apparatuur die nog jaren mee kan, van topmerken als Apple, HP, Dell en Lenovo. Het is natuurlijk niet meer zo dat een nieuwe processor ineens veel sneller is dan de vorige. De levenscyclus van vooral desktops en notebooks is een stuk langer geworden.”

Voor resellers biedt het aanbieden van refurbished hardware bovendien kansen om vaker in beeld te komen bij eindklanten. “Wanneer klanten nieuwe apparatuur kopen, zie je ze als het goed is vijf jaar niet meer. Bij refurbished hardware is het vervangingsmoment vaak eerder.”

Rust in de organisatie

Voor eindklanten is refurbished hardware nog om een andere reden interessant, vertelt Buunk. “Stel dat je anderhalf jaar geleden gestandaardiseerd hebt op een bepaald product en je in die tijd flink bent gegroeid, dan is precies dezelfde hardware nog gewoon verkrijgbaar. Geen probleem dus als je nog veertig extra desktops of notebooks met precies dezelfde configuratie bij wilt kopen.” Standaardisatie maakt het beheer eenvoudiger, maar heeft ook als voordeel dat niemand zich achtergesteld voelt. “Als je een aantal medewerkers uitrust met nieuwe hardware, krijgt de servicedesk vaak opvallend veel telefoontjes dat de oude apparatuur ineens stuk is… Als iedereen dezelfde machines heeft, zorgt dat voor rust in de organisatie.”

Refurbished als corebusiness

Ondanks dat refurbished hardware een interessante markt is, zijn er volgens Buunk maar weinig distributeurs die het als hoofdzaak van hun business zien. De specialisten bij RefurbishedDirect hebben ruime ervaring met het resellerkanaal. Via het online portaal kunnen resellers direct de prijs en beschikbaarheid zien en bestellen. Daarnaast kunnen ze met behulp van e-commerce-tools gemakkelijk de producten, specificaties en prijzen in een offerte opnemen. Bovendien krijgen klanten een vaste accountmanager.