Gebruikte IT-apparatuur is geld waard

Het aanschaffen van nieuwe pc’s, servers of laptops kan voor veel ondernemingen een ingewikkeld traject zijn. Het afscheid nemen van de oude apparatuur echter, is zo mogelijk nog lastiger. AVG-wetgeving vereist het wissen van persoonsgegevens, uit concurrentie-overwegingen is het verwijderen van alle data gewenst en milieuregels moeten nageleefd worden.

Natuurlijk kan een onderneming devices verkopen aan het personeel. Maar wie in een keer 500 laptops afschrijft, moet 500 keer de data wissen, moet 500 keer een bedrag inhouden op het salaris van de verschillende medewerkers en moet 500 keer checken of het apparaat nog goed genoeg is om aan een collega te verkopen. En dan blijft de vraag wat te doen met toestellen die niet meer functioneren. De compliancy officer van de onderneming zal de oplossing “gooi maar in de Kliko” beslist niet ondersteunen – en terecht.

Waarde

Afgedankte IT-apparatuur wordt wel aangeduid als e-waste. Die term klinkt eigenlijk te negatief, want de devices hebben waarde. Goede apparatuur kan ‘refurbished’ opnieuw ingezet worden: hergebruik is verreweg de beste manier van recyling. Mocht dat niet mogelijk zijn dan hebben de onderdelen van de apparatuur nog waarde en als ook dat niet mogelijk is, dan wordt alles zoveel mogelijk teruggebracht tot herbruikbare grondstoffen.

De waarde van oude apparatuur is beslist uit te drukken in geld. Waar bedrijven normaal gesproken moeten betalen om van hun afval af te komen, daar biedt CTC IT Solutions, al 15 jaar gespecialiseerd in het verwerken van oude IT-apparatuur, een prijs per device. Daarbij kan de klant ervoor kiezen dit geld cash te ontvangen óf te doneren aan een goed doel via stichting ITdonations.

Ontzorgen

CTC IT Solutions verzorgt het complete traject, van het bij u ophalen van de apparatuur tot het wissen van data. Van het uitreiken van data-verwijderingscertificaten die aantonen dat alle data correct is verwijderd tot het opnieuw op de markt brengen van de toestellen – of juist het terugbrengen van onderdelen tot grondstoffen. En dat niet in alleen in Nederland, maar wereldwijd.

Ook de uiteindelijke verwerking van apparatuur die niet meer te verkopen is, wordt maatschappelijk verantwoord uitgevoerd. Niet in lageloonlanden, maar in West-Europa, waarbij milieu- en arbeidswetgeving strikt wordt nageleefd. Het streven is het hele proces te verzorgen zónder afval te produceren. Zo profiteert iedereen in de keten van deze vorm van Circulaire IT: de partij die geld krijgt, of doneert, voor oude apparatuur, de gebruikers van refurbished toestellen en het milieu.

Geïnteresseerd? Vraag gratis een waardebepaling voor uw zakelijke gebruikte apparatuur aan!

NEG-CTC-afbeelding-apparatuur