Flex IT Distribution van Infotheek Group voor circulaire IT

De distributie divisie van Infotheek Group gaat na diverse overnames en internationale groei vanaf vandaag verder als Flex IT Distribution.

“De naamsverandering volgt op onze stormachtige groei en een aantal overnames en hoort bij onze internationale strategie gericht op circulaire IT,” zegt Stephan Derksen, Managing Director. Medio 2018 werd al bekend gemaakt dat de end-user activiteiten van Infotheek Group na de overnames van Scholten Awater en Centralpoint samen verder gingen als Centralpoint. Ook Xeptor en GHS, beiden onderdeel van de distributie divisie, zijn klaar voor de volgende fase. De onderneming breidde uit naar meer dan 10 landen in Europa, startte een IT verhuur bedrijf (Flex IT Rent) en werd circulaire IT partner van diverse fabrikanten, waaronder HP, Microsoft en Cisco. De nieuwe handelsnaam voor de distributie activiteiten is daarmee een logische stap in de groeiambities van de distributeur uit Leiden.

Pioniers van circulaire IT

Infotheek Group startte al in de jaren ’90 met refurbished apparatuur en ziet dat de IT industrie zich momenteel razendsnel ontwikkelt naar nieuwe economische modellen die minder verkwistend zijn en tegelijkertijd ruimte bieden voor een nieuw soort IT omgeving.

Stephan Derksen

“De nieuwe naam past beter bij ons product- en dienstenaanbod en onze langetermijnvisie. Ons doel is om circulaire IT als volwaardig alternatief voor nieuwe IT apparatuur te positioneren en daarmee bij te dragen aan een duurzame samenleving. We bieden resellers en hun eindgebruikers maximale flexibiliteit in de keuze voor IT hardware en daarmee kunnen ze hun IT omgeving inrichten volgens een hybride model. We adviseren refurbished of circulaire producten op die omgevingen waarbij de nieuwste technologie minder relevant is en de besparing kan worden ingezet voor nieuwe apparatuur op plaatsen waar het een verschil maakt voor de onderneming. Bovendien kunnen klanten hun overtollige hardware aan ons verkopen waardoor ze een extra bijdrage leveren aan circulaire IT. Ook dat levert extra flexibiliteit op”, aldus Derksen.

Ook de lancering van een nieuwe webshop is op komst. In februari wordt een nieuw platform gelanceerd dat toegang geeft tot nieuwe, end-of-life, ex-demo en refurbished producten van diverse A-merken. “Onze slogan ‘Leading Circular IT’  willen wij waar blijven maken. Dan moet je je blijven ontwikkelen,” meent Derksen. “Uit gesprekken met klanten en fabrikanten krijgen wij terug dat klanten de samenwerking die wij met hen hebben ook echt zo ervaren: anders dan zij gewend zijn van IT leveranciers. Onze mensen werken duidelijk anders. Zij zitten dicht op de klant, zijn betrokken, geven advies over de functionele verschillen tussen producten van de vorige en huidige generaties en denken mee met hun klanten om geld te besparen zonder compromis op kwaliteit en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Ze zijn ook een tikje eigenwijs en niet bang om stelling te nemen. Dat stimuleren wij ook en dat kenmerkt onze dienstverlening.”

Als onderdeel van Infotheek Group ondersteunt Flex IT Distribution IT4Kids, een stichting die zich hard maakt om kinderen uit gezinnen met minder financiële middelen sportkansen te geven. Bedrijven kunnen hiervoor hun gebruikte apparatuur doneren aan Flex IT Distribution die de gebruikte hardware verwerkt en de waarde die het in het economisch verkeer zou opleveren vervolgens overmaakt aan de stichting.

Meer informatie: www.flexitdistribution.com