Aanbieder refurbished Apple-producten Swoop ook failliet

Aanbieder van refurbished Apple-producten Swoop is failliet. Dat heeft het bedrijf volgens iCulture.nl bekendgemaakt via partner Awin en het nieuws is gemeld door diverse media. Eerder dit jaar kwam branchegenoot Leapp in de problemen, maar maakte een doorstart. Het bedrijf zegt later nog met een bericht te komen.

Swoop startte zo’n zes jaar geleden als Smartrepair en repareerde mobiele telefoons. Later is het bedrijf net als diverse anderen ingesprongen op de vraag naar refurbished Apple’s en groeide de afgelopen tijd hard. Bij concurrent Leapp was eerder iets vergelijkbaars aan de hand dit bedrijf maakt nu dus een doorstart. In beide gevallen lijkt het te maken te hebben met geldschieters.

De redactie van ChannelConnect probeert contact te krijgen met Swoop. Volgens diverse media zoals onemorething.nl waren er al enige tijd tekenen dat het slecht ging met Swoop. Het bedrijf sloot een winkel in Almere en trok zich terug als hoofdsponsor van voetbalclub Vitesse. Oprichter Joshua Kappen van Swoop vertelde in juli nog tegen iCulture.nl dat zijn bedrijf vanwege de groei afhankelijk is van financiering, maar dat de situatie er verder goed voor stond. Nog even afwachten dus.