Infor stelt Kees van den Houten aan als Regional Director Benelux

  Algemene informatie

  Naam: Kees van den Houten
  Nieuwe functie: Regional Director Benelux Infor
  Vorige functie: Senior Account Executive Infor


  Cloudapplicatieleverancier Infor heeft Kees van den Houten benoemd als Regional Director Benelux. Van den Houten volgt Jan van Dellen op, die onlangs aantrad als wethouder Economische Zaken en Sport in het college van B&W van de gemeente Arnhem. Van den Houten rapporteert aan Simon Niesler, senior vice president en general manager voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Benelux.

  In zijn nieuwe rol wordt Van den Houten (56) verantwoordelijk voor het behoud en het uitbreiden van het klantenbestand, en alle activiteiten en strategie in de Benelux. Hij komt bij Infor in een periode waarin het bedrijf een sterke vraag ziet naar zijn uitgebreide aanbod aan branchespecifieke cloudoplossingen, wat een enorm groeipotentieel biedt in de regio. Nederland was in de begindagen wereldwijd koploper binnen Infor, toen de eerste missiekritieke workloads naar de cloud werden verplaatst. Bedrijven als Fetim en Boskalis kozen al in een vroeg stadium voor Infor CloudSuite. Om de overstap van on-premises naar de cloud te vergemakkelijken, riep Infor het UpgradeX-programma in het leven. Met Van den Houten aan het roer gaat Infor in de Benelux, waar het veel bedrijven uit de maakindustrie tot zijn klantenportfolio mag rekenen, zich nog verder toeleggen om bedrijven hierbij te helpen.

  Van den Houten is sinds augustus 2017 in dienst bij Infor als senior account executive. Voor zijn komst naar Infor was Van den Houten sales director digital finance & supply chain solutions bij Oracle, waar hij ruim 20 jaar werkzaam was in diverse consulting-, sales- en sales management-rollen. Hij ging hier werken na een overstap van Bull, waar hij binnen de systeemintegratiedivisie projectmanager was. Zijn carrière startte hij als consultant bij de Belastingdienst, waarna hij dezelfde positie vervulde bij Rendeck.

  www.infor.com