Erik Ploegmakers algemeen directeur Fox-IT

  Algemene informatie

  Naam: Erik Ploegmakers
  Nieuwe functie: Algemeen directeur Fox-IT
  Vorige functie: Global Head of Crypto & High Assurance Fox-IT


  Erik Ploegmakers (40) is benoemd tot algemeen directeur van Fox-IT. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de zakelijke strategie, het versterken en uitbouwen van de relatie met overheid en bedrijfsleven, alsmede de Europese expansie van het bedrijf in samenwerking met NCC Group.

  Hiervoor was Ploegmakers Global Head of Crypto & High Assurance bij Fox-IT, waarvoor hij ook in zijn nieuwe functie verantwoordelijk blijft. Hij startte zijn carrière als Forensisch onderzoeker bij Fox-IT en in 2007 werd hij COO van de business unit FoxReplay. Via DearBytes en PwC kwam hij bij KPN, waar hij de functie van Managing Director Security Services bekleedde.

  “In een aantrekkelijke markt waar steeds meer bedrijven zich richten op cybersecurity, is de kwaliteit en bezieling van de Fox-IT collega’s iets om heel erg trots op te zijn,” zegt Ploegmakers. “Het is mijn taak om te zorgen dat we met dit bijzondere potentieel nu verder groeien, binnen en buiten Nederland.

  Verder blijft voor mij onze positie als vertrouwenspartner van de overheid topprioriteit en ik zal deze positie koesteren. Tegelijkertijd streef ik ernaar om de relatie met onze commerciële klanten te versterken. Alle benodigde expertise is hiervoor in huis, we zijn een vermaarde partij en nu moeten we die relatie ook echt bestendigen”, aldus Ploegmakers.

  Mede door het veranderende dreigingslandschap en vernieuwde wet- en regelgeving is de behoefte aan security in Europa groter dan ooit. Als onderdeel van NCC Group heeft Fox-IT toegang tot een groot arsenaal diensten en een enorme pool van talentvolle cybersecurity experts, waarmee men kan inspelen op de behoeften vanuit de markt.

  www.fox-it.com/nl