Peter Jansen benoemd tot sales director Commercial Tech Data

  Algemene informatie

  Naam: Peter Jansen
  Nieuwe functie: Sales director Commercial Tech Data
  Vorige functie: Country Manager Nederland Tech Data


  Tech Data heeft Peter Jansen benoemd tot sales director Commercial. Zijn benoeming volgt op de optimalisatie van de managementstructuur in Nederland en België en de verantwoordelijkheden van de twee country managers in één functie van regional managing director Benelux geconsolideerd.

  Met ingang van 1 september 2018 is Patrick Steenssens benoemd tot regional managing director Benelux.

  De organisatie van de business units van Tech Data in Nederland is nu als onderstaand. Peter Jansen is in zijn nieuwe rol als sales director Commercial gefocussed op de versterking van de klantbeleving van corporate en SMB resellers.

  Gerrit Bloot

  De retailmarkt in Nederland verandert momenteel erg snel. Sales Retail bij Tech Data Nederland richt zich daardoor steeds meer op strategische samenwerkingen. Om die reden is Gerrit Bloot is toegevoegd aan het directieteam als Business Unit director Apple en Retail.

  Marc van Ierland

  Advanced Solutions is in Nederland marktleider in oplossingen op het gebied van analytics, cloud, security, software, servers & storage, netwerken en professional services. Deze unit blijft onder leiding van Director Advanced Solutions Marc van Ierland.

  Eerder dit jaar zijn de Mobile en Broadline divisies samengevoegd in Endpoint Solutions.

  Suzette Oskam

  Hiermee richt Tech Data zich nog meer op specialistische oplossingen, zoals smart living, as-a-service oplossingen, verticals zoals educatie, life cycle management, en nieuwe categorieën en services zoals virtual reality en managed printservices. Director Endpoint Solutions is Suzette Oskam.

  De markt is enorm in beweging en het reseller-kanaal bevindt zich momenteel in onrustig vaarwater, met name als gevolg van de digitale transformatie waar veel bedrijven en organisaties mee te maken hebben of krijgen. Met de genoemde organisatorische aanpassing speelt Tech Data in op deze veranderingen in de markt.

  www.techdata.nl

  Vorig artikelRinse Tamsma Managing Director SAP Nederland
  Volgend artikelHarald Nuij nieuwe CCO Resello
  Maakte als afgestudeerd jurist (Internationaal Recht) in 1984 de overstap naar de IT-branche en leerde gedurende 16 jaar als marketing- en marcom manager de channel grondig kennen. Sinds 2004 werkzaam als freelance communicatieadviseur en contentproducent. Vanaf 2009 als (web-)redactiechef en senior editor medeverantwoordelijk voor vorm en inhoud van ChannelConnect, hét kennisplatform voor businesspartners in de ICT-branche.