Koen van den Biggelaar Customer Success Unit Lead Microsoft Nederland

  Algemene informatie

  Naam: Koen van den Biggelaar
  Nieuwe functie: Customer Success Unit Lead Microsoft Nederland
  Vorige functie: Senior Manager Solutions Architecture Global Energy Vertical AWS


  Per 1 juni start Koen van den Biggelaar (47) als Customer Success Unit Lead in het directieteam van Microsoft Nederland. Hij volgt hiermee Ron Augustus op, die zijn carrière voorzet als Chief Innovation Officer in het bestuur van SURF. Van den Biggelaar richt zich in zijn nieuwe rol op het ondersteunen en versnellen van digitale transformaties bij Nederlandse bedrijven en draagt daarmee op positieve manier bij aan de lokale klanttevredenheid.

  Samen met een team van cloudarchitecten en customer succes managers wordt Van den Biggelaar verantwoordelijk voor consumptie van Azure Cloud, Modern Workplace en Biz Apps. Daarnaast richt hij zich op innovatie van de Microsoft platforms.

  Van den Biggelaar behaalde zijn master Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en is al meer dan 20 jaar actief in de IT-sector. Gedurende zijn carrière heeft hij succesvolle klantgerichte en technische teams opgezet bij onder andere Accenture, Lucent Technologies en diverse startups. Tot voor kort werkte hij bij AWS, waar onder zijn leiding diverse nieuwe wereldwijde services en platforms voor bedrijven op het gebied van cloud computing zijn opgezet en uitgerold. Dit heeft hij onder andere gedaan voor Shell, Philips, Novartis, Barclays en BP. Zijn ervaring met cloud computing begon ruim bijna 10 jaar geleden met toonaangevende projecten op het gebied van cloudstrategie, -infrastructuur en -applicaties.

  Van den Biggelaar over zijn nieuwe rol: “De afgelopen jaren heb ik vanuit verschillende rollen de ontwikkeling van Microsoft met interesse gevolgd. Met de ambitieuze visie, klantgerichtheid en de diverse clouddiensten is Microsoft goed gepositioneerd voor de toekomst. Ik kijk er dan ook naar uit om mijn opgedane kennis en ervaring in te zetten voor de groei van de klanten van Microsoft Nederland. Er liggen ontzettend veel kansen om van Nederland een koploper te maken op het gebied van technologie en innovatie. Ik hoop hier samen met mijn team een grote bijdrage aan te kunnen leveren.”

  www.microsoft.nl

  Vorig artikelGerben Wijbenga CEO DX Groep
  Volgend artikelJean-François Van Boxmeer wordt CEO Vodafone
  Maakte als afgestudeerd jurist (Internationaal Recht) in 1984 de overstap naar de IT-branche en leerde gedurende 16 jaar als marketing- en marcom manager de channel grondig kennen. Sinds 2004 werkzaam als freelance communicatieadviseur en contentproducent. Vanaf 2009 als (web-)redactiechef en senior editor medeverantwoordelijk voor vorm en inhoud van ChannelConnect, hét kennisplatform voor businesspartners in de ICT-branche.