Edwin Kennedy Chief Commercial Officer (CCO) The Datacenter Group

  Algemene informatie

  Naam: Edwin Kennedy
  Nieuwe functie: CCO The Datacenter Group
  Vorige functie: Interim Sales & Managing Partner Sales Pulse


  Edwin Kennedy is onlangs aan de slag gegaan als Chief Commercial Officer (CCO) bij The Datacenter Group.

  Deze verandering sluit aan bij de groeifase waarin het bedrijf zich bevindt. Kennedy gaat de klant- en partnerrelaties nog verder aansterken en de commerciële groei versnellen, om zo het marktaandeel verder te vergroten.

  Kennedy (53) is verantwoordelijk voor de commerciële groei. Dit betekent dat Siemon van den Berg (CEO) een stap terug zal doen en zich meer gaat toeleggen op het aanscherpen van de bedrijfsstrategie. “We gaan The Datacenter Group naar een volgende fase brengen. In 2017 zijn we begonnen met het ‘Scaling Up’ programma van Verne Harnish, wat eraan heeft bijgedragen dat we onze langere termijn strategie opnieuw hebben bepaald, onze BHAG ofwel Big Hairy Audacious Goal. Ik ga mij meer richten op onze overname- en nieuwbouwplannen. Daarom zijn we blij dat we Edwin hebben mogen verwelkomen als nieuw directielid. Na een lange intensieve selectieprocedure hebben we er vertrouwen in dat Edwin de juiste persoon is voor deze functie,” aldus Van den Berg.

  Kennedy is een voorman als het om bedrijfsontwikkeling gaat. Vanuit de Militaire Inlichtingendienst rolde hij ooit de automatisering in en daar ontwikkelde hij zijn liefde voor Sales. Met verschillende Masters op zak heeft hij al ruim 20 jaar ervaring in de commercie. Als Interim Sales en Managing Partner van SalesPulse werkte hij voor bedrijven als KPN, Eurofiber en Verzekeruzelf.nl. Daarvoor werkte hij in verschillende landen voor Capgemini, HCL Technologies en EDS en gaf hij regelmatig les op Nyenrode in een Executive MBA.

  www.thedatacentergroup.nl