Jelle Wierenga Security Awareness Specialist KnowBe4

  Algemene informatie

  Naam: Jelle Wierenga
  Nieuwe functie: Security Awareness Specialist KnowBe4
  Vorige functie: Innovatiestrateeg KPN


  KnowBe4, leverancier van platforms voor security awareness en phishing-simulaties, heeft Jelle Wieringa (39) aangesteld als Security Awareness specialist voor de EMEA regio.

  Wieringa wordt onderdeel van een team van sprekers en deskundigen die speciaal zijn aangesteld om het social engineering probleem onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

  “Jelle is niet alleen kundig op het gebied van cybersecurity, maar heeft ook een goed oog voor businessmodellen en zakelijke kansen. Hij begrijpt op wat voor manier cybersecurity kan bijdragen aan het succes van een organisatie,” zegt Stu Sjouwerman, CEO en oprichter van KnowBe4. “Hij is een talentvolle professional en hij treedt toe tot een exclusief gezelschap van specialisten. Ik ben erg blij met een landgenoot in dit team.”

  Wieringa werkte eerder onder andere als innovatiestrateeg bij KPN en Onsight IT. Bij KPN was hij onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het cybersecurity portfolio en de marktpropositie. Daarnaast adviseerde hij voor KPN Ventures (de investeringstak van KPN) en trad hij op als spreker. Wieringa heeft meer dan achttien jaar ervaring in de IT-sector, waaronder twaalf jaar op het gebied van cybersecurity.

  “Doel is ervoor te zorgen dat bedrijven slimmere beslissingen nemen op het gebied van security,” zegt Wieringa. “De mens wordt nogal eens vergeten wanneer het aankomt op informatiebeveiliging. En dat is opmerkelijk, want het is eenvoudiger om werknemers om de tuin te leiden dan een lek vinden in de beveiligingstechnologie. De meeste bedrijven schenken geen aandacht aan social engineering, terwijl dit maar al te vaak aan de basis ligt van een hackersaanval.”

  www.knowbe4.com