Gerben Wijbenga CEO DX Groep

  Algemene informatie

  Naam: Gerben Wijbenga
  Nieuwe functie: Chief Executive Officer DX Groep
  Vorige functie: CEO Lebara Duitsland


  Gamma Communications, aanbieder van communicatiediensten voor de zakelijke markt in het VK, Nederland en Spanje, heeft Gerben Wijbenga per 1 augustus benoemd tot Chief Executive Officer van haar dochterbedrijf DX Groep. Daaronder vallen de bedrijven Dean One, Schiphol Connect en Nimsys.

  Als Chief Executive Officer van de DX Groep krijgt Wijbenga de verantwoordelijkheid over de volledige bedrijfsvoering in Nederland. In deze rol rapporteert hij direct aan de Chief Executive van Gamma, Andrew Taylor, en is hij volledig verantwoordelijk voor de algemene zakelijke en financiële prestaties.
  Tegelijkertijd waarborgt hij de ontwikkeling en uitvoering van een ambitieuze, op groei gerichte langetermijnstrategie voor de DX Groep in zowel Nederland als België.

  Wijbenga begon zijn loopbaan bij KPN, waar hij zeventien jaar heeft gewerkt voor KPN zelf en een aantal van haar dochterondernemingen. In deze tijd bekleedde hij meerdere uitvoerende managementfuncties, gericht op zowel B2B- als B2C-marktsegmenten en -productsegmenten. Hiernaast werkte hij bij het Duitse Telefonica als CEO Gelieerde Ondernemingen en bij het Nederlandse Tele2 als Algemeen Directeur Consumentenmarkt. Gerbens meest recente functie was CEO bij Lebara Duitsland, een MVNO-marktleider gevestigd in Düsseldorf, Duitsland.

  www.dxgroep.nl